En elev kritiserar henne för hennes stora mage: "Jag har lärt dem att den är sådan för att jag tar hand om mig själv"

av sofia

04 December 2022

En elev kritiserar henne för hennes stora mage: "Jag har lärt dem att den är sådan för att jag tar hand om mig själv"
Advertisement

Barn är som vi vet mycket spontana och ibland lyckas de sätta vuxna i knepiga situationer med sina egendomliga iakttagelser, eller genom att säga saker som kanske inte direkt är "passande". Detta vet en ung lärare mycket väl som berättade en anekdot som hon själv upplevt med sina små elever. Kelsey Chang, som läraren heter, lade upp en video på sitt TikTok-konto där hon förklarade att en tjej i hennes klass hade påpekat att hon hade några extra kilon runt midjan. Efter att till en början ha blivit förvånad utnyttjade sedan den unga läraren detta tillfälle för att prata med sin klass på ett lysande sätt.

via TikTok / itskelseyalina

Advertisement
TikTok / itskelseyalina

TikTok / itskelseyalina

"I morse tittade en av mina elever på mig och sa," Miss Chang, har du precis ätit frukost? Känner du dig mätt?" säger Kelsey i videon. "Så jag sa: 'Ja, varför frågar du?' Och hon sa till mig, "Varför är din mage så stor?" Först blev min hjärna chockad, men sedan tänkte jag: "Vilket underbart och lärorikt tillfälle", så jag tog ett djupt andetag och började förklara".

Kelsey förklarade att hon för närvarande undervisar sina andra klassare om kost och "att göra hälsosamma val." Så hon svarade lugnt den lilla flickan: "Ja, min mage är så stor eftersom jag tar hand om mig själv och äter mycket nyttig mat. Och jag älskar min mage." Strax efter kom en annan elev fram och kommenterade: "Jag trodde att kvinnor med stora magar väntade barn!", varpå Kelsey svarade mjukt, "Ibland är människor med stora magar gravida, men inte alla med stor mage väntar barn. Ibland betyder det att ha en stor mage bara att du är mätt och att du tar hand om dig själv".

Advertisement
TikTok / itskelseyalina

TikTok / itskelseyalina

Den unga läraren avslutade klippet med en personlig kommentar: "Jag känner mig så tacksam över att jag kan vara den person som lär eleverna att älska sina kroppar redan från en tidig ålder och som också lär dem att acceptera hur andra människors kroppar ser ut. För det var inte på det sättet man pratade om kroppar när jag växte upp, men jag är glad att det håller på att förändras nu."

Videon blev mycket framgångsrik, nådde nästan en miljon visningar och hundratals kommentarer som berömde lärarens pedagogiska metod: "Utmärkta svar. Jag är verkligen glad att det finns lärare som du som kan ha de snabba reflexerna att svara snabbt, men med klass. Det är inte alla som klarar det", kommenterade en användare.

Advertisement