Hon adopterade bort sin dotter som tonåring, men 50 år senare återförenas de

av sofia

10 December 2022

Hon adopterade bort sin dotter som tonåring, men 50 år senare återförenas de
Advertisement

Att få barn är en stor lycka, men också ett stort ansvar och ibland är man för ung för att vara säker på att klara en sådant stort ansvar. Av denna anledning väljer faktiskt många unga tonåringar att anförtro sina barn till mer erfarna föräldrar som är ivriga att uppfostra deras barn med all den kärlek de förtjänar, medan den biologiska mamman ofta har tusen frågor och skuldkänslor. Detta var vad som hände med Mary Beth Wolfe, som hon kallades 1970, en kvinna som bara var 18 år på den tiden, ogift och precis hade gått ut gymnasiet när hennes dotter föddes.

via USA Today

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mary Beth fattade det hjärtskärande beslutet att adoptera bort barnet: det var ett extremt svårt val, gjort för att erbjuda barnet ett bättre liv. "Jag ser framför mig hennes adoptivföräldrar som hämtar henne och tar med henne hem, och står framför hennes spjälsäng medan hon sover och tänker på vilken tur de hade som fick henne", säger Mary Beth, numera gift, tvåbarnsmamma och mormor.

"Sedan föreställde jag mig hur det skulle vara om jag hade tagit hem henne, och hade suttit i mörkret och vaggat henne och gråtit för att jag inte visste hur jag skulle uppfostra henne. Jag var bara ett barn. Jag kände mig så överväldigad. Det var en risk som jag inte kunde ta. Mina föräldrar var underbara genom hela den här historien. Vad jag än bestämde mig för var okej för dem. De pressade mig aldrig åt ena eller åt andra hållet", tillade hon.

Advertisement
YouTube - PBS Voices

YouTube - PBS Voices

En dag fick Mary Beth, som idag är 68 år, ett brev från en "okänd" avsändare: det var hennes dotter, nu femtio år gammal. I brevet skrev Victoria Rich, som är hennes biologiska dotters namn: "Hej Mary Beth, Jag heter Victoria Rich. Det här är kanske inte det brev du förväntar dig att få varje dag. Jag föddes på Our Lady of Victory i Lackawanna, New York, 20:e augusti 1970". Fram till den tidpunkten hade Victoria inte tänkt så mycket på att hitta sin födelsemamma, men när delstaten New York bestämde sig för att tillåta adopterade barn att se deras födelsebevis i januari 2019, registrerade hon sig för mer information.

Omedelbart lyfte Mary Beth telefonen och kontaktade Victoria på numret hon hade lämnat i brevet. Victoria sa att hon kände sig extremt nervös, men hon kände att hon alltid hade känt den rösten. Några dagar senare träffades de och utbytte en varm kram. "Jag tillbringade 50 år med att undra om hon var okej och om jag hade gjort rätt val, men som tur var hade Victoria två underbara adoptivföräldrar. Jag kunde inte önskat mig en bättre dotter. Hon har vuxit upp till en extraordinär kvinna. Hon är personen jag önskar att jag kunde ha varit. Hon är smart, självständig och tuff. Hon är inte bara en dotter, utan en superdotter. Det gick inte bara bra, utan hon är en del av familjen nu", kommenterade Mary Beth.

Advertisement