En 63-årig kvinna släpper allt och flyttar in i en husbil: "Jag betalar ingen hyra och har återfunnit min frihet"

av sofia

04 December 2022

En 63-årig kvinna släpper allt och flyttar in i en husbil: "Jag betalar ingen hyra och har återfunnit min frihet"
Advertisement

Många människor drömmer om att lämna sitt enformiga liv, som består av arbete och ansvar, bakom sig, för att ge sig ut på äventyr och njuta av smaken av frihet genom att resa över landets längd och bredd. Men bara ett fåtal har modet att faktiskt göra det. Siobhan Daniels, en 63-årig före detta BBC-reporter från Tunbridge Wells i Kent, Storbritannien, gjorde detta djärva val och har inte ångrat sig sedan dess. Hon köpte en husbil för cirka 450 000 kronor som hon kärleksfullt gav namnet "Dora the explorer" för tre år sedan och använder den nu för att resa över hela England.

via The Guardian

Advertisement

Kvinnan, som arbetade för BBC South East, förklarade att hennes gamla jobb kvävde henne, medan hon idag känner sig fri: "Jag behöver inte ens betala hyran", förklarar hon. Mellan ett stopp och ett annat har Siobhan sin bas i Dorset, där hon utför en del jobb på en gård i utbyte mot elektricitet. Bland de mer "tacksamma" sysslorna finns bland annat bortskaffande av hästgödsel, men Siobhan gör jobbet med ett leende.

Förutom stressen på jobbet fick Siobhan hantera förändringarna i sitt humör på grund av klimakteriet: "Jag var alltid orolig och jag var arg på världen", förklarade hon. Siobhan fortsatte med att förklara att stressen började gå ut över hela hennes liv och fick henne att "låtsas" eftersom hon inte visste vart hon skulle vända sig för att få råd. Efter att ha sett till att hennes 32-åriga dotter var okej, bestämde sig 63-åringen för att förändra sitt liv och uppleva spänning och äventyr.

Advertisement

Hennes nya hem har en dusch i full storlek, kyl och frys och spis - hon har till och med utrustat den med sin egen ginbar. Än idag delar den före detta journalisten uppdateringar om sitt liv med sina mer än 5 000 följare på Instagram.

Siobhan medgav att det finns några saker hon saknar med att ha ett permanent hem, men hon älskar sin nya livsstil. Trots att hon gett upp ett mer "bekvämt" liv, säger hon att hon nu är "lyckligare än någonsin" och har för avsikt att visa kvinnor att de kan börja leva det liv de vill hur gamla de än är.

Advertisement