En överviktig passagerare räknar upp sina svårigheter när hon reser: "Måste jag köpa 2 sittplatser för att vara bekväm?"

sofia

25 November 2022

En överviktig passagerare räknar upp sina svårigheter när hon reser:
Advertisement

Ibland inser vi inte att vissa människor tvingas möta dagliga utmaningar på grund av sitt fysiska utseende. På grund av detta beslutade en resebloggare i plusstorlek att lista alla svårigheter hon möter med olika flygbolag för det enkla faktum att hon är överviktig. Jae'lynn Chaney, 25, från Vancouver i Kanada, älskar att upptäcka nya platser och tar regelbundet semester för att resa världen över och delar med sig av sina erfarenheter på TikTok, inklusive de hinder hon möter på grund av sin vikt.

via TikTok / jaebaeofficial

Advertisement

TikTok / jaebaeofficial

I en serie videor, som sedan dess har fått miljontals visningar, visar influencern hur flygbolagen inte tar hänsyn till "plus-size" människor: flygplanen har säten som är för små för hennes kroppsbyggnad, säkerhetsbälten som riskerar att vara för korta och utrymmet mellan sätena är så smalt att hon inte ens kan sänka ner brickan. I en annan video syns hennes pojkvän Jacob Ard – även han överviktig – knappt kunna klämma in sig i de små toalettbåsen.

"De som är i min storlek tvingas nästan köpa två platser för att kunna flyga bekvämt, vilket gör det omöjligt för människor som inte har råd med extrakostnaderna att resa", förklarade den unga kvinnan. Till och med sittplatserna i flygplatsens väntrum är för små med sina armstöd.

TikTok / jaebaeofficial

Den unga bloggarens starka personlighet och uttalanden påverkade många människor som kämpar i ett samhälle som är besatt av till synes perfekt utseende och orealistiska skönhetsnormer. "Att resa är möjligt för alla, men det är definitivt en utmaning och borde vara mer tillgängligt för alla. Detta visar bara hur absurd och bristfällig resebranschen är. Samhället inser inte att den genomsnittliga kvinnan inte längre är en storlek 42", säger kvinnan. "Jag är visserligen plusstorlek, men det är otroligt att människor i min storlek ska ha svårt att sitta i kollektivtrafiken som på ett flygplan". Vi skulle inte kunna vara mer överens med den här tjejen och hoppas att samhället kommer att vidta större åtgärder för att skapa allt mer inkluderande tjänster.

Advertisement