Ett företag anordnar en jullunch för alla sina anställda och alla måste betala 30 dollar för att delta

av sofia

28 November 2022

Ett företag anordnar en jullunch för alla sina anställda och alla måste betala 30 dollar för att delta
Advertisement

När julen kommer anordnar varje företag, litet som stort, en lunch, middag eller fest för alla sina anställda. Vanligtvis är det alltid ledningen som tar hand om val av plats, meny och alla andra organisatoriska aspekter, och självklart även den ekonomiska biten.

I det fall vi vill berätta om, hände dock något annorlunda och ovanligt som gjorde att arbetarna blev mycket förvånade, särskilt en som delade sin historia på Reddi för att be om åsikter och råd. Låt oss kika på vad det rör sig om.

via Reddit

Advertisement
We Are Social/Flickr - Not the actual photo

We Are Social/Flickr - Not the actual photo

I ett inlägg som dök upp på webben lade användaren @caribbeanrumcake fotot på meddelandet som han fått från hans företag. Han, liksom alla hans kollegor, hade bjudits in till en middag för att fira både Thanksgiving och jul tillsammans, och i en enda lösning. En mycket normal sedvänja som förekommer i nästan alla arbetande "familjer".

Det som dock fick honom och hans andra kollegor att rynka på näsan var att ha läst att alla för att delta måste betala en avgift på 30 dollar. Ett belopp för att täcka utgifterna för kvällen och, ifall det skulle bli pengar över, köpa drycker att ta med till kontoret. I meddelandet stod det också att det för den som önskat hade varit möjligt att ta med en följeslagare, utom i det fall där det fanns barn som enligt vad det klart och tydligt stod hade varit bättre att lämna hemma.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kommentarerna på inlägget var många och om någon i början antog att företaget hade gjort ett sådant drag på grund av ekonomiska svårigheter backade de när de fick veta att så inte alls var fallet och ställde sig på arbetarnas sida.

Många har delat sina erfarenheter och uppgett att det under många års arbete och deltagande i liknande evenemang alltid har varit företaget som tagit hand om utgifterna och de anställda har aldrig blivit ombedda att betala en enda krona. Det kom också ironiska kommentarer för att skämta om saken: "Den kvällen hade jag säkert varit upptagen" - lyder en kommentar; "För att vara ärlig skulle jag säga att jag är upptagen även om jag inte behöver betala - skriver en annan - Ingen mängd gratis mat kommer få mig att bestämma mig för att spendera tid med min chef utan att få betalt för det" - och så vidare med många andra tankar och funderingar kring detta.

Vad säger du? Har du någonsin blivit bjuden på en företagsmiddag som du blivit ombedd att betala för?

Advertisement