Hon vill inte att hennes sjuka svärmor ska bo hemma hos dem, men mannen vägrar diskutera saken: "Jag tänker inte lämna henne på ett vårdhem"

av sofia

25 November 2022

Hon vill inte att hennes sjuka svärmor ska bo hemma hos dem, men mannen vägrar diskutera saken: "Jag tänker inte lämna henne på ett vårdhem"
Advertisement

Föräldrar tar på ett naturligt sätt hand om sina barn redan från tidig ålder, men det kommer en viss punkt i livet när dessa roller blir omvända. Föräldrarna åldras och barnen växer upp och bär med sig den betungande uppgiften att ta hand om dem som en gång bytte blöjor, matade dem och höll dem säkra. Tyvärr, med stigande ålder, är uppkomsten av invalidiserande sjukdomstillstånd mycket mer sannolikt, vilket tvingar barn att personligen ta ansvar för sin pappa eller mamma, eller att hitta någon typ av vårdhem där de kan tas omhand. Mellan skuldkänslor och att kanske inte ha möjligheten att ta emot sina äldre föräldrar hemma, skapas många krånliga familjesituationer. Faktum är att huvudpersonen i denna berättelse inte vet hur hon ska lösa en mycket jobbig situation: hennes man skulle vilja att hans sjuka mamma skulle få bo med honom, tillsammans med sin fru och dotter. Men kvinnan håller inte med...

Advertisement
Flickr / Not the actual photo / Iain Cuthbertson

Flickr / Not the actual photo / Iain Cuthbertson

Tenny är en kvinna som vände sig till människor på nätet för att förstå om hennes beteende var försvarbart eller inte, med tanke på den känsliga situation hon befann sig i. Kvinnan förklarade att hon har en äldre och mycket sjuk svärmor, med mycket instabil hälsa. De senaste månaderna verkar det som att hennes tillstånd hade förvärrats, tills läkarna diagnostiserade henne med senil demens. På grund av denna diagnos har Tennys man bestämt sig för att välkomna sin mamma till deras hem, trots att familjen absolut inte är rustad för att ta emot en så gammal människa med så allvarliga hälsoproblem. Faktum är att Tenny är väldigt upprörd eftersom de båda jobbar heltid och har 2 barn att försörja: hur ska de ta hand om den äldre kvinnan?

"Jag förstår inte hur vi ska kunna ta hand om hans mamma på bästa sätt. Vi är inte ens kvalificerade och jag tror att hon skulle kunna behöva professionell hjälp", skrev hon.

Advertisement
Rawpixel / Not the actual photo

Rawpixel / Not the actual photo

Tenny föreslog att ta sin svärmor till ett lämpligt vårdhem, där hon kunde få all nödvändig vård, men hennes man ville inte lyssna på henne. Mannen vägrar att anförtro sin mamma till ett äldreboende och dessutom hade han lovat sin pappa att han aldrig någonsin skulle "överge sin mamma". Kort sagt vill mannen inte överväga några andra alternativ till att ta emot sin mamma hemma, även om situationen skulle kunna äventyra hans äktenskap och hans familj.

Det är inte lätt att hantera sådana här situationer, men vad skulle du göra om du var i samma situation som Tenny och mannen? Hur skulle du hantera situationen? Skriv till oss i kommentarerna!

Advertisement