Den här mamman kontrollerar sina barns telefoner: "Jag har rätt att göra det och det har inget med brist på förtroende att göra"

av sofia

14 December 2022

Den här mamman kontrollerar sina barns telefoner: "Jag har rätt att göra det och det har inget med brist på förtroende att göra"
Advertisement

Att uppfostra ett barn är en mycket stor utmaning och de som väljer att göra det vet att de kommer att få möta både vackra stunder, som för alltid kommer att finnas kvar i minnet, och stunder där konflikter och diskussioner kommer att dominera i relationen. Men, stormar åsido, kommer det alltid att finnas ögonblick då det fridfulla återvänder och bandet mellan föräldrar och barn kommer att vara ännu starkare än tidigare.

Det finns inga tydliga riktlinjer när det gäller uppfostran. Varje förälder bestämmer sig för att förmedla det de anser vara mest lämpligt, även om de val som görs inte alltid kommer att vara de bästa, eller i alla fall delas av alla. Mamman vi vill berätta om nu vet något om den saken, som trots all tänkbar kritik har gjort sitt beslut offentligt angående "kontrollen" hon har på sina barn. Låt oss kika på vad det rör sig om.

via @museparty/Tik Tok

Advertisement
@museparty/Tik Tok

@museparty/Tik Tok

Laura Muse är 41 år gammal, bor i Greensboro i North Carolina, och är mamma till två tonårspojkar. Kvinnan gav upphov till diskussion på nätet för att ha avslöjat sin kvällsvana: när hennes söner går och lägger sig "kräver" hon att få deras telefoner och lämnar tillbaka dem först nästa morgon. En sak som inte alla var överens om och just därför har det gett upphov till många kommentarer, varav de flesta är kritiska.

Det korta klippet, som hon la upp på sin Tik Tok, visar henne bredvid sin son och med telefonen i händerna. Videon är gjord på ett lekfullt sätt och de tycker båda om att nynna på den medföljande låten, men innehållet är på riktigt. Varför gör hon det? För att se till att hennes barn får ordentligt med sömn, enligt vad hon själv berättar, för att de inte ska spendera natten med att sms:a och scrolla igenom sociala medier och även för att hon vill kontrollera vad de gör. På detta lade hon dessutom till en fras som hjälpte till att väcka ännu mer kontrovers: "Jag betalar för telefonerna, de är mina och jag kan kolla dem när jag vill". Men är det verkligen så?

Advertisement
@museparty/Tik Tok

@museparty/Tik Tok

Många har sagt att de är emot detta beslut, men för Laura är det normalt och det är hennes sätt att se till att de uppför sig. Enligt kvinnan skulle det inte vara något fel med detta och om förhållandet med hennes söner är ärligt kommer de inte att ha några problem att visa henne telefonen och de kommer inte att ha något att dölja. Barnen har haft en mobiltelefon sedan de var 11 år och för att få den hade de ingått en pakt med sin mamma: hon kunde kolla den när som helst. Och om det i början var något hon gjorde oftare så händer det nu, som hon själv sa, mycket mer sällan, trots att hon tar telefonerna på natten.

"Jag har aldrig kollat ​​mina barns mobiltelefoner - skriver en användare - de har aldrig gett mig en anledning till att göra det", "Att kontrollera dem betyder att inte respektera deras privatliv och det är ett tecken på att du inte litar på dem: hur ska de någonsin kunna berätta något för dig" - skriver en annan. Och så vidare med många liknande och kritiska budskap gentemot Laura. Ändå fanns det någon som även stöttade henne och erkände att de gjorde samma sak och att det var för barnens bästa.

Vad är din åsikt: har du någonsin haft för vana att göra så?

Advertisement