10 år gammal hjälper hon sin mamma att förlösa genom att ringa räddningstjänsten och följa instruktioner

av sofia

15 December 2022

10 år gammal hjälper hon sin mamma att förlösa genom att ringa räddningstjänsten och följa instruktioner
Advertisement

Barn har en oöverträffbar känslighet och resurser som vuxna inte ens kan föreställa sig. Barn måste visserligen skyddas, men vuxna underskattar ofta deras enorma förmågor. Trots att hon hamnade i en nödsituation, lyckades den 10-åriga flicka vi nu ska berätta om behålla lugnet och assistera sin mamma under hennes förlossning. Just det: tack vare sjuksköterskans exakta instruktioner över telefon lyckades den lilla flickan där så många vuxna skulle ha misslyckats. Hennes oklanderliga beteende belönades naturligtvis.

via Facebook / North County Fire & Rescue

Advertisement

Miracle Moore är en 10-årig tjej som verkligen utförde ett litet "mirakel" genom att hjälpa sin egen mamma under förlossningen. Den lilla flickan ringde 911, nödnumret, när hon insåg att situationen krävde det. Faktum är att mamman hade börjat få värkar tre veckor tidigare än förväntat och behövde omedelbar hjälp. Lyckligtvis svarade en sann "ängel", Scott Stranghoener, i 911-växeln och lugnade barnet och lyckades med sina tydliga instruktioner hjälpa kvinnan.

Advertisement

"Miracle följde alla instruktioner hon fick via telefon och när mamman inte samarbetade höjde hon rösten och gjorde "mammarösten"! När baby Jayla föddes var Miracle där med en handduk redo att torka hennes ansikte och hjälpa till få henne att gråta, samt hålla henne varm tills ambulanspersonal kom till platsen", berättar de.

"Jag visste direkt att vi hade en allvarlig situation" säger Scott, telefonoperatören, "Vi har en uppsättning protokoll som vi följer och hon följde alla mina instruktioner noggrant och gjorde ett fantastiskt jobb", avslutade han.

Till och med mamman säger att Miracles närvaro var ett mirakel, för när hon väl hade fött hade hon inte kraften att hålla barnet i famnen, men som tur var fanns Miracle där för henne: "Hon torkade henne och gnuggade henne lite i ryggen så att hon kunde gråta. Så det var verkligen till hjälp. Jag är så tacksam."

Miracle belönades med rätta för sitt tapperhet och sitt lugn – egenskaper som vi är säkra på att hon kommer att föra vidare till sina yngre systrar!

Advertisement