En resenär hittar en skalbagge i maten, men flygbolaget försvarar sig genom att säga: "Det är stekt ingefära"

sofia

26 November 2022

En resenär hittar en skalbagge i maten, men flygbolaget försvarar sig genom att säga: "Det är stekt ingefära"
Advertisement

Att gå på restaurang och hitta ett hårstrå på tallriken kan vara riktigt irriterande och obehagligt, men att hitta en insekt i maten du ska äta kan faktiskt få mer katastrofala konsekvenser. En passagerare som flög från Mumbai till Bangkok med ett visst flygbolag väckte stark kontrovers och hävdade att han hittade något mycket ovanligt i den färdigrätt han serverades under resan. Det är sant att smörgåsarna och rätterna som serveras på ett kommersiellt flyg visserligen inte har tillagats av någon stjärnkock, men man skulle kunna förvänta sig att den åtminstone är ätbar. Låt oss se i detalj vad som hände.

via Twitter / manikul008

Advertisement
Twitter / manikul008

Twitter / manikul008

Den stackars passageraren Nikul Solanki reste från Mumbai till Bangkok med Air Vistara när han lade märke till den äckliga detaljen på sin tallrik: en kackerlacka mitt i hans ris. Resan som han hade betalat biljetten för var verkligen inte kort och innehöll förstås en måltid. Den olyckliga händelsen förstärktes av det faktum att Mr. Solanki lade ut bilder på Twitter som vittnade om insektens närvaro i hans ris. Flygbolaget kände sig uppenbarligen attackerat och svarade snabbt att alla måltider som serveras av Air Vistara är tillagade "med högsta kvalitetsstandard i åtanke".

För att rättfärdiga sig hävdade företaget också att det inte var en kackerlacka, utan en bit stekt ingefära.

Advertisement
Twitter / manikul008

Twitter / manikul008

Det här är företagets svar till Mr. Solanki: "Vi skulle vilja klargöra situationen angående dina klagomål om måltiden som serverades på flyget från Mumbai till Bangkok. Provet skickades till ett laboratorium och analyserades. Baserat på rapporterna kan vi bekräfta att föremålet i fråga, visade sig vara en bit wokad ingefära. På Air Vistara lämnar vi inget åt slumpen för att säkerställa högsta standard av både säkerhet och service."

Laboratorierapporten med resultaten av analyserna som visas ovan nådde dock aldrig Solanki, som hade bett om att få verifiera uppgifterna. Samtidigt har många som följt denna historia fällt kommentarer av alla slag, med allt från ironi till avsky: "Du borde tacka dem för proteinintaget" eller till och med "Vilken oklanderlig service!". Hur skulle du ha betett dig i den här passagerarens ställe?

Advertisement