En ung butiksanställd erkänner: "Jag spenderar allt det jag tjänar på mat i butiken!"

sofia

20 Oktober 2022

En ung butiksanställd erkänner:
Advertisement

Att arbeta är nödvändigt för att kunna försörja sig själv och det är inte av en slump att det ofta är den främsta försörjningskällan för varje medborgare. Det är inte lätt att hitta jobb nuförtiden, så pass mycket att folk till och med konkurrerar om lågavlönade jobb. Det finns många utgifter som ska skötas under månaden med allt från mat till räkningar, och av denna anledning är det kanske inte alltid enkelt för alla. Huvudpersonen i den här historien har dock erkänt att hon spenderar större delen av sin lön på godis och mat i butiken där hon jobbar som försäljare. Kan det verkligen vara möjligt att frestelsen är så stor?

via TikTok / lupissilvacano

Advertisement

TikTok / lupissilvacano

Den unga tjejen vid namn Alex Silva lockas varje dag i sitt liv på jobbet av produkterna på hyllorna i butiken där hon arbetar som butiksbiträde och kassörska. Tänk dig att jobba med godis och färdigmat: gott, enkelt och snabbt att tillaga ... men väldigt ohälsosamt i längden. Utöver det är det dessutom ett enormt slöseri med pengar att äta ute - pengar som mycket väl skulle kunna sparas om man bara hanterar sin ekonomi bättre och planerar sina måltider för veckan. Alex Silva har erkänt att hon lägger större delen av sin låga lön på mat... mat från butiken där hon jobbar!

Även om kostnaden för mat i denna mycket prisvärda butikskedja inte är hög, avslöjade Alex att hon spenderar 1300 mexikanska pesos, eller cirka 66 euro, per vecka på mat från butiken. Som många användare har påpekat är hennes lön i vilket fall mycket låg: 3 428 pesos per månad, eller motsvarande cirka 1 900 kronor.

TikTok / lupissilvacano

Kort sagt spenderar den unga kvinnan mer än hon tjänar på mat, så pass mycket att hon själv säger: "Jag äter för det jag tjänar". Många användare har skrivit till henne att hennes lön är för låg, särskilt med tanke på mängden reklam hon gör på sociala medier för butiken: med bara 11 videor på TikTok har den unga kvinnan nått mer än 35 miljoner visningar. Dessutom är hon så vackert att många andra användare gissar på att hon skulle kunna starta en modellkarriär eller säger att de inte skulle bli alltför förvånade om de om några år ser henne delta vid någon viktig händelse. Alex har definitivt en fantastisk framtid framför sig, låt oss bara hoppas att hon kommer ut ur den butiken utan att spendera alla sina pengar!

Advertisement