"Min 5-åriga son älskar att ha flätor och de skulle kunna reta honom, men han vill ha dem ändå"

av sofia

23 November 2022

"Min 5-åriga son älskar att ha flätor och de skulle kunna reta honom, men han vill ha dem ändå"
Advertisement

I dagens samhälle börjar fler och fler människor respektera även de mest alternativa valen, för det är rätt att alla ska kunna känna sig fria att uttrycka sig utan att känna sig dömda, speciellt när det kommer något så enkelt som en frisyr.

En ung mamma som flätat sin 5-åriga sons långa blonda hår vet detta mycket väl och har fått utstå kritik från några användare som uttryckt oro för att barnet skulle kunna bli retat i skolan. Kvinnan svarade med att argumentera för att något sådant absolut inte är konstigt och att även pojkar kan ha långt hår.

via Mirror

Advertisement
TikTok - @churchofstrawberry

TikTok - @churchofstrawberry

Charlie Hayes, som skriver under pseudonymen @churchofstrawberry, publicerade en video på TikTok av sin bedårande son Jasper, vars långa hår kan ses snyggt uppsatt i två flätor.

I videon, som sedan dess har fått över en och en halv miljon visningar, hör man Charlie säga till sin son: "Du är så vacker, gillar du ditt hår?". En entusiastisk Jasper strålar av glädje och svarar: "Ja!" "Gillar du de nya flätorna som mamma gjorde? Vill du ha likadan frisyr imorgon?", frågar mamman. "Ja!" svarar Jasper leende. ”Varför har du långt hår?” frågar Charlie. Utan att tveka svarar Jasper: "För att jag gillar långt hår. Långhåriga pojkar är snyggare än korthåriga. Dessutom har jag världens vackraste hår!".

Advertisement
TikTok - @churchofstrawberry

TikTok - @churchofstrawberry

Många användare var imponerade av barnets självförtroende, men några uttryckte även oro: "Jasper är ett underbart barn som är omhändertagen och djupt älskad, men du kan inte bli upprörd när människor uttrycker tvivel om hans kön, särskilt om de är äldre." skrev en användare. En annan frågade: "En ärlig fråga: Är du inte rädd för att han kan bli retad i skolan? Jag vet att barn kan vara elaka."

Som svar delade Charlie en andra video och förklarade: "Jag får ofta frågan om jag är orolig för den allmänna åsikten i skolan och det är något jag tänker på hela tiden. Jag vill inte att mitt barn ska behöva känna att han måste ändra vem han är för att andra människor är oförskämda mot honom. Men lyckligtvis, precis som jag förutspådde, har jag fostrat ett starkt barn som bokstavligen inte bryr sig ett dugg om vad folk tycker. Det kanske inte kommer att vara så här för alltid, men just nu är det är," skriver hans mamma.

Vad tycker du om saken?

Advertisement