En ägare till en madrassbutik ställer ut en madrass för att låta gatuhundarna sova på den

av sofia

13 December 2022

En ägare till en madrassbutik ställer ut en madrass för att låta gatuhundarna sova på den
Advertisement

Ibland kan de enklaste gesterna göra någons dag bättre, vare sig det är en människa eller ett hjälplöst djur. Några hundar som bor på gatan framför en madrassaffär i Istanbul är väl medvetna om detta, eftersom de kan räkna med omtanken från hela samhället för att bättre kunna njuta av sitt liv på gatan. Varje kväll tillhandahåller företagets ägare en madrass bara för dem, så att de kan sova i full komfort. Den söta gesten förevigades av Cem Baykal, en läkare som passerar framför butiken varje dag på väg till jobbet, och delades på sociala medier.

via Waggington Post

Advertisement

Dr Baykal bestämde sig för att ta några bilder av scenen för att kunna dela den på Twitter med resten av världen: "Ägaren till den här butiken tillhandahåller alltid en av sina madrasser för att se till att de herrelösa hundarna i området kan sova varmt." förklarade han. "De ställer inte sängen åt sidan, de lämnar den liggandes, och det är alltid två herrelösa hundar som lägger sig och sover där varje gång. Om det är vinter så tillhandahåller affären en säng varje dag. Och om det är sommar, ger de dem skugga och vatten”.

Tack vare butiksägaren behöver herrelösa inte längre finna tröst på kalla betongtrottoarer. Hundarna är välkända i området och är också beroende av de som bor där som åtar sig att tillhandahålla mat och vatten, men det bör erkännas att denna butik tar det ett steg längre.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Den här gatan är känd som ett välbärgat område och alla ger mat eller vatten till gatans hundar och katter, men ingen förser dem med en "hundsäng" av hög kvalitet", föklarar Dr Baykal. Medan vissa människor ifrågasatte hur rena madrasserna var, även med ett plastöverdrag, uppskattade de flesta människor den vänliga gesten.

Nyligen stannade Baykal till utanför butiken för att kontrollera hälsan hos de herrelösa hundarna och konstaterade att de mådde bra, trots att det regnade just då: "I morse hade vi väldigt kraftigt regn i Istanbul, och jag sa hejdå till min vänner på väg till jobbet tidigt på morgonen. Butiken var stängd men madrassen var kvar, torr och skyddad från regnet. Den lata sov fortfarande, men hans vän var vaken och ledde mig till övergångsstället för att jag skulle vara säker," sa han Dr Baykal.

Det är även dessa gester, hur små de än är, som gör världen till en bättre plats.

Advertisement