Vid 90-års ålder matar den här kvinnan 120 gatuhundar varje morgon: "Deras kärlek är min medicin"

sofia

19 Augusti 2022

Vid 90-års ålder matar den här kvinnan 120 gatuhundar varje morgon: "Deras kärlek är min medicin"
Advertisement

Hur många gånger när vi surfar på nätet ramlar vi på annonser om adoption och hjälp till övergivna hundar och katter som får oss att le framför bilderna på de där söta små ansiktena, men till slut fortsätter vi att scrolla ner på sociala medier eftersom "vi inte har tid att hjälpa till". Tja, den här historien får oss verkligen att förstå att det bara är en ursäkt: ett ögonblick av vår tid kan verkligen göra skillnad för våra fyrbenta vänner, kanske genom att ta hand om dem, skänka pengar eller genom att helt enkelt dela bilder och inlägg.

Staden Ghaziabad, i federala delstaten Uttar Pradesh, Indien, kan skryta med en minst sagt beundransvärd organisation av djurrättsaktivister, med en hedersmedlem: en kvinna som – trots sin höga ålder – går upp varje morgon att förbereda en måltid för hundarna på djurskyddshemmet.

via Instagram / pawsinpuddle

Advertisement
Instagram / pawsinpuddle

Instagram / pawsinpuddle

Djurhemmet Paws in Puddle arbetar hårt varje dag för att erbjuda frihet och bevara rättigheterna för övergivna och hemlösa djur. Medlemmarna i den ideella organisationen har på sitt Instagram-konto meddelat att den charmiga kvinnan som är hela 90 år gammal, trots att hon har hälsoproblem, hjälper de hundar som bor nära hennes hem. Den långlivade indiska kvinnan tar hand om minst 120 hundar som tillhör organisationen.

"Min 90-åriga mormor, som lider av svår benskörhet, genomgick flera omfattande operationer och under tiden hon var sängliggande, lät hon ingenting komma emellan henne och hennes kärlek till hundar", sa en volontär från djurhemmet.

Instagram / pawsinpuddle

Instagram / pawsinpuddle

"Hon går upp varje morgon klockan 4.30 för att laga mat och mata över 120 hundar. Hon försöker till och med experimentera med nya recept eftersom det fyller hennes hjärta med glädje när hon ser hundarna njuta av allt det hon lagar. Efter varje måltid, när hon kommer tillbaka, frågar hon mig "Har hundarna ätit upp allt? Är alla okej?" Så jag visar henne videorna jag spelar in varje dag. Hon tittar på varje video med stor glädje", fortsatte han.

Mannen såg kvinnans enorma kärlek till dessa djur och bestämde sig för att ta med henne till djurhemmet för första gången. Detta utsatte henne för allvarliga risker för hennes fysiska hälsa, men hon kommenterade det hela med ett leende: "Hundarnas kärlek är den bästa medicinen mot alla åkommor". Videorna från hennes besök rörde många användare på nätet och inspirerade människor till att göra mer för att hjälpa hemlösa hundar och katter.

Advertisement