Hon har ett konstigt födelsemärke på magen, bestämmer sig för att undersöka saken och upptäcker att det är ett spår av hennes ofödda tvilling - TittaPaVideon.se
x
Hon har ett konstigt födelsemärke…
Hon köper sin brudklänning i en secondhandaffär för bara 250 kronor: Hon kommer hem från semestern och hittar 18 skorpioner i sin väska så hon ringer genast djurräddningen för att rädda dem

Hon har ett konstigt födelsemärke på magen, bestämmer sig för att undersöka saken och upptäcker att det är ett spår av hennes ofödda tvilling

06 Augusti 2022 • Av sofia
787
Advertisement

Det finns många människor som, som ett speciellt kännetecken, har ett litet födelsemärke i någon speciell form eller färg eller på någon speciell plats på kroppen. Oavsett om det är stort eller litet, gör det den som bär det på sin kropp speciell och skiljer den människan från mängden. Men utöver den rent estetiska aspekten, i synnerhet när det gäller födelsemärken, kan de även vara ett symptom på sjukdomar, inte nödvändigtvis allvarliga sådana, som i fallet med kvinnan vi ska prata om nu.

Närmare bestämt bär hon ett spår av en ofödd tvilling på kroppen. Hur är det möjligt? Låt oss ta reda på det tillsammans.


Huvudpersonen i just den här historien är Taylor Muhl, en 33-årig kalifornisk sångerska och modell som i flera intervjuer har berättat om sitt speciella tillstånd. Kvinnan har, som det framgår av bilderna som hon delar på sociala medier, ett stort födelsemärke som är mörkrosa på mage och rygg. Vad beror detta på? Nyfiken på grund av födelsemärkets storlek och de hälsoproblem som alltid har medföljt, bestämde hon sig för att undersöka saken för att försöka förstå dess ursprung.

Responsen från läkarna kom genast eftersom födelsemärket tydligen var spåret av en ofödd tvilling. Du läste rätt. Tekniskt sett skulle detta ha hänt: när hennes mamma blev gravid med henne skulle en tvillinggraviditet ha påbörjats i hennes livmoder. Tyvärr skulle Taylors tvilling aldrig ha formats, men hennes DNA smälte på något sätt samman med kvinnans, vilket gav upphov till så kallad chimerism. Ett sällsynt tillstånd där samma levande varelse, i detta fall modellen, har aspekterna av två olika individer. Ibland märks det på ögonens olika färg - kanske är det ena blått och det andra brunt - i hennes fall rörde det sig om ett födelsemärke i en mörkrosa färg.

Chimerism är mycket sällsynt, bara 100 personer i världen har dessa egenskaperna och bland dessa finns det några som inte ens har immunproblem. Tyvärr är detta inte fallet med Taylor. Hon uppgav att hon varje dag kämpar med smärtor som sträcker sig över hela hennes kropp och detta gör livet tufft för henne, men hon har bestämt sig för att inte ta alltför många mediciner som till och med kan förvärra situationen.

På frågan om vad hon kände vid tiden för upptäckten svarade kvinnan: "Först var det väldigt konstigt och jag blev chockad, men sedan kom sorgen: jag kunde ha levt med en annan person att växa upp med, men det blev inte så. Det kanske skulle ha varit trevligt att få dela sin barndom med någon". Naturligtvis föddes tvillingen aldrig eller blev ens helt befruktad, men hon kommer alltid att finnas med henne och de kommer att vara oskiljaktiga resten av livet.

Advertisement

Upptäckten av denna egenskap var även ett sätt att hjälpa människor att acceptera fysiska defekter. Hon, som modell, skulle kunna känna sig obekväm med att visa en mage som delas på mitten, men hon är stolt över det och genom att visa det offentligt hjälper hon även andra att trivas i sina egna kroppar.

Kände du till detta genetiska fenomen?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack