Hon äter frukost på ett café med sin lilla son och ägaren ber henne göra rent efter sig innan hon går

av sofia

14 December 2022

Hon äter frukost på ett café med sin lilla son och ägaren ber henne göra rent efter sig innan hon går
Advertisement

När du äter ute med dina små barn kan det lätt uppstå några olägenheter som dock lätt brukar kunna lösas. Barn gillar oftst inte, som vi vet, att sitta stilla för länge och kan kladda och kasta mat vid måltiderna. När detta händer, vem bör städa upp efter dem?

Detta undrade en ung mamma som gav upphov till debatt på nätet när hon frågade om personalen på caféet där hon nyligen hade ätit frukost med sin bebis hade rätt eller fel när de gav henne sopborste och skyffel och bad henne göra rent barnstolen där hennes bebis hade ätit.

via Mumsnet

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Varje vecka går jag med en grupp vänner och deras bebisar till ett café. Förra veckan blev caféchefen irriterad på en av mammorna och sa att hennes bebis hade smutsat ner under barnstolen och att hon var tvungen att städa innan hon gick. Den här veckan, när jag packade ihop mina grejer för att gå därifrån (med en trött, skrikande bebis som vägrade sova på grund av sina nya tänder), räckte han mig en sopborste och en sopskyffel och pekade på de få matrester som låg under barnstolen och bad mig städa”, sa den unga mamman.

Tydligen gjorde platsen reklam för sig som en välkomnande och familjevänlig plats, som kvinnan sa, och gesten gjorde henne mållös. "För att vara tydlig, om min son hade ställt till med en orimlig röra skulle jag givetvis ha städat (eller försökt att göra det) men det var bara några bitar mat på golvet. Jag har erbjudit mig att städa på andra ställen och de har alltid sagt att jag inte har behövt oroa mig eftersom det är deras jobb”, fortsatte hon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Efter att ha pratat med min mamma rådde hon mig att lämna en negativ recension på deras sida, eftersom hon anser att en sådan begäran är orimlig. Men jag är motstridig eftersom jag å ena sidan förstår att det var irriterande för personalen. Å andra sidan tar jag inte med mig städutrustning när jag går ut och lokalen gjorde reklam för sig själv som "familjevänlig", vilket betyder att de är medvetna om att barn kan stöka till det lite", hävdar den unga mamman.

Användarna förstod chefens synvinkel. "Jag erbjuder mig alltid att rengöra bordet efter att ha matat min dotter. Jag tycker att detta är en artighetsfråga gentemot personalen. Oftast säger de till mig att inte oroa mig. Men tyvärr är det många föräldrar som inte erbjuder sig att städa när deras barn stökar till eller låter dem springa runt bara för att platsen är barnvänlig”, skrev en annan mamma.

Vad tycker du om saken?

Advertisement