x
De kritiserar henne för hennes ansiktshår…
En äldre man fortsätter att jobba trots att han är 89 år gammal, men tack vare en insamling på nätet får han över 300 000 dollar Han går tillbaka till butiken med sin flickväns brudklänning och byter mot den som hans mamma hade valt

De kritiserar henne för hennes ansiktshår så hon bestämmer sig för att sluta raka sig och låta skägget växa

18 November 2022 • Av sofia
1.129
Advertisement

Ibland verkar det som att utseendet är allt och om man inte följer vissa normer känner man sig nästan inte berättigad att visa upp sig ute bland folk. Detta är förstås fel, speciellt om man tänker att alla människor har sina rättigheter och att det absolut inte är utseendet som är avgörande. Detta samtalsämne får oss verkligen att tänka till: att ha någon "skönhetsbrist"betyder inte att man är mindre värd och just därför har många bestämt sig för att genomföra informationskampanjer om just detta ämne.

Ett exempel på detta är kvinnan vi vill berätta om nu. Hennes egenart har skapat en hel del problem för henne, men hon har hittat ett sätt att bemöta dem som kritiserar henne. Låt oss lära känna henne lite bättre.

via: News Week

Annette Lawrence har blivit känd på nätet för en fysisk egenskap som hon har haft sedan hon var tonåring. Kvinnan, som ursprungligen är från Buckinghamshire, England, lider av polycystiskt ovariesyndrom och detta orsakar vissa dysfunktioner i kroppen som bland annat leder till en ökad kroppsbehåring.

"Under min tonårstid blev jag retad på grund av mitt utseende - säger kvinnan - jag var överviktig och led av akne, sedan började jag i 20-årsåldern också märka att det växte lite överflödigt hår i ansiktet. Till en början var det bara en inte egentligen överdriven hårväxt över läppen – fortsätter hon – Med tiden har den blivit allt tätare och förvandlats från fjun till hår”.

Dysfunktionen och dess konsekvenser har gjort att denna kvinna har utsatts för många obehagliga reaktioner från folk. Kritiken, kommentarerna på gatan och fnissandet har alltid varit jobbigt, men att växa upp så innebar också att hon vande sig vid sådana elakheter. Saker och ting tog dock en ännu mer negativ vändning när Annette tog sig an sociala medier. "De första livesändningarna på Tik Tok var katastrofala - berättar hon - Det var många mobbare som retade mig och under en lång tid gjorde detta ont, sedan bestämde jag mig för att reagera".

Det var då hon tog beslutet att inte raka sig längre, vilket hon fram tills dess gjorde 2 till 3 gånger i veckan, istället för att visa sig för den hon verkligen var. Dessutom, för att främja medvetenheten om detta ämne, som inte bara är en estetisk fråga, utan en hälsofråga, har hon beslutat att skapa ett evenemang på sociala medier. Hon odlade ut sitt skägg maximalt och klippte det sedan live för att samla in pengar och skänka dem till en förening som hjälper kvinnor med samma problematik som hon lider av.

Advertisement

Att skämta och reagera är väl okej till en viss punkt, men i sådana här fall måste man sätta gränser. Att lida av oönskad hårväxt är inte alltid bara en rent estetisk fråga, det finns många människor som är sjuka och har ett bakomliggande tillstånd. Det är därför det alltid vore bättre att tänka efter innan man fäller olämpliga kommentarer. Ibland är tystnaden mer värd än något annat och kanske är även detta en del av Annettes budskap.

Vad tycker du om hennes historia?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack