Under nattens gång drar de nästan 165 000 kronor från hans konto för en räkning: "Det är inte möjligt"

sofia

11 December 2022

Under nattens gång drar de nästan 165 000 kronor från hans konto för en räkning:
Advertisement

Utöver hyran och bolånet tynger räkningar ofta alla medborgares axlar. Elektricitet, gas, vatten och telefon: dessa är alla saker som måste betalas och som, beroende på årstid och marknadspriset, ökar dramatiskt tillsammans med förbrukningen. På vintern är det till exempel normalt att ha en högre förbrukning, eftersom elementen slås på oftare. Varje familj håller väl ett öga på sin räkning och vet, mer eller mindre, hur mycket de kommer att behöva betala under de kommande månaderna. Det var därför en avgift på 13 000 pund eller nästan 165 000 kronor, fick ett par från Kilmarnock i Skottland att bli mållösa.

via Mirror

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

Ingen skulle väl någonsin vilja hamna i Stewart Neelys situation, som vaknade en dag med en orimlig avgift på sitt konto: 13 000 pund i räkningar, eller nästan 165 000 kronor! Hur är det möjligt att ett par kan ha förbrukat så mycket energi? Stewart och hans fru Gayle antog omedelbart att detta var ett misstag. Även om de var övertygade om saken, var rädslan för att debiteras ett så stort belopp ingen banal sak och dessutom var det inte lätt att gå till botten med saken. Stewart har alltid varit mycket noggrann med att kolla sina räkningar, så han kontaktade omedelbart sin leverantör för att fråga och bekräfta om det fanns ett misstag i självläsningen av mätarna. Tyvärr fick telefonsamtalet inte omedelbart det önskade resultatet, vilket bara visade på kundtjänstens bristande kompetens.

De var verkligen tungna att kämpa för att få rätt och det var framför allt genom att tillgripa lokalpressen som Stewart och Gayle lyckades lösa frågan. En av leverantörernas agenter hade felaktigt infogat avläsningen av elmätaren i gasmätaren, vilket orsakade utfärdandet av den för höga räkningen.

Att han vände sig till pressen verkar ha varit avgörande, så pass mycket att Stewart tror att saken annars inte hade löst sig så snabbt: "Vi fick ett trevligt samtal från OVO (leverantören) som berättade att allt var i sin ordning och tillkännagav utfärdandet av en kredit på 150 pund till mitt konto som tack för förståelsen."

Misstag är mänskliga och kan hända, men vi hoppas att ingen av er någonsin får en sådan obehaglig "överraskning"!

Advertisement