En taxi chaufför lämnar tillbaka 730 euro till en äldre kvinna som glömt dem i hans bil

av sofia

15 December 2022

En taxi chaufför lämnar tillbaka 730 euro till en äldre kvinna som glömt dem i hans bil
Advertisement

När man står inför en stor summa pengar som en främling tappat, kanske många tvekar innan de gör det rätta. Det är normalt att tänka tanken att behålla pengarna för sig själv, men det viktiga är att låta ditt samvete avgöra vad som vore bäst och försöka göra rätt. Detta är vad som hände med Isaac Ackon, en ghanansk taxichaufför och trebarnspappa som - en dag som alla andra - hittade 730 euro i kontanter på sätet i sin bil. Istället för att behålla summan, spårade Isaac upp kunden som hade glömt pengarna och åkte personligen hem till henne för att lämna tillbaka beloppet.

via BBC

Advertisement
Pixabay / Not the Actual Photo

Pixabay / Not the Actual Photo

Det tog Isaac några dagar att spåra kvinnan, som arbetar som fiskhandlare, men han lyckades så småningom. Kvinnan blev chockad av den inte alls självklara gesten från taxichauffören och brast ut i gråt och kramade honom hårt. Hennes känsloladdade reaktion fångade grannarnas uppmärksamhet, som filmade scenen och delade den på TikTok.

I videon, som snabbt spreds på webben, ser vi taxichauffören lämna tillbaka pengarna, medan kvinnan gråter av förundran och berättar för hela kvarteret om taxichaufförens generösa gest. Kvinnans grannar omfamnar taxichauffören och tackar honom för den sällsynta ärlighet som han visat och kvinnan avslöjar att hon inte kunnat sova på flera dagar efter att ha förlorat sina pengar.

Advertisement
TikTok / hbg_tv1

TikTok / hbg_tv1

Taxichaufförens vänliga gest fick ghananerna att visa respekt för chauffören. Till och med landets vicepresident sökte upp mannen för att ge honom 1 300 euro. Som om det inte vore nog skänkte andra ghananer, inklusive en känd lokal musiker, också 330 euro, medan en annan journalist lade till 165 euro. Andra medborgare donerade totalt cirka 1 000 euro i kontanter.

Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

När de frågade Isaac varför han hade lämnat tillbaka pengarna var svaret: "På grund av mina kristna värderingar. Ärligt talat låg de pengarna i ett kuvert som jag bara öppnade för att förstå innehållet. När jag såg sedlarna förstod jag direkt att jag var tvungen att lämna tillbaka dem, jag räknade dem inte ens", förklarade han.

Vad skulle du ha gjort i hans ställe?

Advertisement