"Jag är för snygg för att jobba": en influencer får stark kritik på nätet

av sofia

05 December 2022

"Jag är för snygg för att jobba": en influencer får stark kritik på nätet
Advertisement

Att kunna ha ett stabilt arbete nuförtiden är en lyx som ofta tas för given: vi inser inte alltid hur viktigt det faktiskt är att ha möjligheten att kunna utöva ett yrke på daglig basis, speciellt när uppgifterna ofta är repetitiva och tråkiga. Det är faktiskt väldigt få människor som går till arbetsplatsen med ett leende på läpparna, men detta är "priset" som man tvingas betala för att kunna vara ekonomiskt självständig.

En ung TikToker har sagt att hon är redo att ge upp tanken om ett riktigt jobb och sagt att hon är "för vacker" för att arbeta.

via New York Post

Advertisement
TikTok - @luluhasfun

TikTok - @luluhasfun

Influencern Lucy Welcher gjorde detta djärva uttalande i en ny video som har fått blandade reaktioner på webben. "Jag vill inte jobba resten av mitt liv", förklarade tjejen i början av videon, som har samlat på sig många visningar: "Tror ni att jag vill gå upp klockan 6 på morgonen varje dag under de kommande 60 åren? Naturligtvis inte, jag är för vacker för det!” tillade hon.

Många användare har kritiserat innehållsskaparen och stämplat henne som "lat" och "privilegierad": "Försök att kliva upp klockan 4 på morgonen varje dag och jobba 60 timmar i veckan", skrev en tittare. "Utseendet har ingenting med arbete att göra och det är tråkigt att du har det här tänkesättet," svarade en annan. Under tiden sa en tredje rakt ut: "Vad sägs om att försöka vara vuxen istället för att vara en privilegierad prinsessa som förväntar sig att livet ska servera dig allt?" Det har dock funnits hundratals människor som har stötta henne och uttryckt sin solidaritet med flickan och sagt att deras jobb är både stressande och utmattande.

Advertisement
TikTok - @luluhasfun

TikTok - @luluhasfun

Den unga kvinnan tog sedan bort videon och specificerade att hennes kommentarer var enkla "sarkastiska skämt". Faktum är att Lucy ofta delar videor där hon förbereder sig för jobbet och nyligen avslöjade att hon fick en befordran, utan att specificera vilken typ av arbete hon har.

"Jag börjar på en ny tjänst på mitt jobb idag, så istället för att vika handdukar kommer jag att stå vid mitt skrivbord," sa hon. "Jag är väldigt nervös inför att börja på ett nytt jobb för även om jag ser väldigt vacker, smart och begåvad ut, så är jag inte riktigt det" tillade TikTokern ironiskt och anspelade på det faktum att hon kanske hade delat den sarkastiska videon utan att specificera att den var det.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement