"Jag tillbringade 8 år av mitt liv med att försöka få barn, men nu ångrar jag mig"

sofia

12 November 2022

"Jag tillbringade 8 år av mitt liv med att försöka få barn, men nu ångrar jag mig"
Advertisement

Många par vill förr eller senare i livet skaffa barn ihop. Det finns dock de som lätt kan förverkliga en sådan dröm och de som istället får vänta länge på en graviditet. För dem som inte lyckas vid första försöket är det viktigt att aldrig tappa  hoppet för att inte ge upp och för att ihärdigt fortsätta sikta mot sitt mål. Även om väntan och tidens gång ibland kan vara väldigt prövande, kommer lyckan över att få hålla det nyfödda barnet i famnen att vara obeskrivlig om man väl klarar det.

En sak som kvinnan vi vill berätta om föreställde sig och trodde starkt på. Synd bara att det inte gick riktigt som hon hade tänkt sig. Låt oss tillsammans kika på varför.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

I en lång bekännelse berättade kvinnan, som valde att inte avslöja sitt riktiga namn utan att använda Alice Mann som pseudonym, om sin föräldraupplevelse. Hon hade alltid velat ha barn, så vid 36 års ålder bestämde hon sig för att frysa in sina ägg i väntan på rätt partner att bilda familj med.

Mellan flera försök med anonyma donatorer, långa väntetider och mycket investerade pengar, var det först efter det att hon fyllt 40 som hon träffade rätt person och överens om önskan om att skaffa barn började de försöka. Det tog många år att lyckas, men till slut kom den lilla bebisen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag kunde inte tro det - säger kvinnan - äntligen var han med oss ​​och vi kunde inte vara lyckligare än så". Synd bara att saker och ting strax efter tog en helt annan vändning. "När jag kramade honom för första gången fick jag inte särskilt starka känslor, som jag ofta har hört att man får, men jag var stolt över att ha honom hos mig efter så lång tid - fortsätter Alice - Efter ungefär en månad, försvann den där känslan av glädje och jag ville inget hellre än att gå tillbaka. Min största dröm hade förvandlats till en mardröm och det var samma sak för min partner."

Så från att ha varit det hon ville ha mest i världen, blev det att bli mamma det värsta som kunde ha hänt henne. Kanske hade hon inte övervägt alla aspekter av livet som förälder, kanske hade hon inte reagerat bra på den medföljande sömnbristen, eller kanske fanns det många andra faktorer som spelade in, faktum är att Alice skulle ha gjort vad som helst för att kunna ta ett steg tillbaka.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag ville ha ett barn - berättar hon - jag ville ha honom till den grad att jag inte övervägde alla aspekter av den här nyheten och nu mår jag dåligt och känner mig skyldig för att jag inte känner positiva känslor för honom och för att det finns så många andra människor som skulle vilja vara i min situation, men inte har den möjlighet. Jag brukade vara en av dem - fortsätter kvinnan - men inte längre och jag är ledsen över att inte vara den mamma han förtjänar ".

Detta betyder inte att denna mamma inte längre älskade sin bebis, hon gick bara igenom ett mycket svårt ögonblick i sitt liv. Låt oss bara hoppas att tidens gång kommer att ge henne möjligheten att hitta lite inre frid och kunna njuta av det efterlängtade barnet.

Advertisement