Föräldrarna kräver att få flytta in hos sin dotter, men hon vägrar: "Jag letar upp ett ålderdomshem åt er"

av sofia

10 November 2022

Föräldrarna kräver att få flytta in hos sin dotter, men hon vägrar: "Jag letar upp ett ålderdomshem åt er"
Advertisement

Alla de som har haft en lycklig barndom och som är väldigt fästa vid sina föräldrar vill gärna erbjuda dem bästa möjliga ålderdom. Precis som mamma och pappa har tagit hand om sina barn, kommer det en tid då dessa barn måste ta hand om sina äldre föräldrar. Detta koncept är dock svårt att föra vidare till dem som har levt i en mindre lycklig familjesituation. Huvudpersonen i den här historien lämnade hemmet vid 18 och fortsatte sina studier och sitt liv utan att någonsin få något riktigt stöd från sina föräldrar - en helt annan behandling än vad hennes mamma och pappa reserverade för hennes bror. Nu när de åldrats räknar föräldrarna med att få flytta in i dotterns hem, men hon har vägrat. Kvinnan föreslog ett alternativ, men föräldrarna gillade det inte.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kvinnan delade sin historia på Reddit och bad användarna om råd, bara för att förstå om det var hon som betedde sig illa eller resten av hennes familj, inklusive hennes bror. Huvudpersonen specificerade att hennes familj är asiatisk, men att alla alltid har bott i USA, vilket också understryker en förkärlek för hennes bror från hennes föräldrars sida. Föräldrarna hade väldigt specifika förväntningar på sin dotter: "De förväntade sig att jag skulle stanna hemma och ta hand om dem och min bror." En livsstil som dock inte passade den unga kvinnan, som lämnade hemmet efter examen och fortsatte sitt liv, avslutade sina studier och arbetade. Kvinnan fick sedan en mycket givande karriär och gifte sig med en man som hon blev kär i. Det behöver väl knappast sägas att föräldrarna rynkade på näsan åt det faktum att han inte var asiatisk och att de inte ens bidrog till kostnaderna för bröllopet, även om de deltog. Å andra sidan är situationen för brodern, familjens lilla ögonsten, en helt annan, som gifte sig med en kvinna som valt att vara hemmamamma och som han har 5 barn med. Som du säkert kan föreställa dig är utgifterna för denna familj väldigt höga, men de har själva bestämt sig för att vara en familj med "bara en inkomst".

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kvinnan fortsatte sin historia med att berätta: "Vi väntar vårt första barn. Vi väntade några år innan vi bestämde oss för att bilda en egen familj. Vi kommer att skaffa max två barn. Vi är absolut överens om vår framtid. Mina föräldrar har däremot bestämt sig för att sälja sitt hus och flytta in hos oss. Vi har en stor fastighet med en svit för svärföräldrarna i en stad på västkusten. Jag sa till min man att jag inte ville att de skulle bo med oss och han håller med." Föräldrarna utnyttjade tydligt sin dotters skuldkänslor och sa till henne att de i sin ålder borde ha kunnat räkna med henne och att de redan hade lagt ut sitt hus till försäljning. Hon var dock tydlig: "Jag sa till dem att om de gav mig alla pengar från försäljningen av deras hem så skulle jag hitta ett trevligt äldreboende för dem där de kunde bo och att jag skulle betala deras räkningar för alltid."

Idén behagade dock inte hennes föräldrar, som kallade henne "otacksam" och sa till henne att de förväntade sig detta av henne. Till och med hennes bror ringde henne och sa att hon fick familjen att se dålig ut och att hon borde välkomna deras föräldrar i sitt hem. Kvinnan svarade att han borde ha välkomnat dem in i sitt hem, annars borde han inte ta den här diskussionen med henne.

Kvinnan undrar nu om hennes beteende var för hårt mot hennes familj, men Reddit-användarna har stöttat henne till fullo. Vad tycker du om saken?

Advertisement