Han är död i 90 minuter, men återhämtar sig sedan: "Jag såg ingenting, inga ljud och inga ljus"

av sofia

10 November 2022

Han är död i 90 minuter, men återhämtar sig sedan: "Jag såg ingenting, inga ljud och inga ljus"
Advertisement

Finns det verkligen ett liv efter döden? Himlen, eller någon annan plats att återfödas på efter det jordiska livets slut? Vi kan inte säga det med säkerhet, detta är vi alla överens om, men ofta är det denna tanke som ger oss den styrka som krävs för att gå vidare och hoppet om att det efter döden finns en ny framtid som väntar på oss. Ibland föreställer vi oss idylliska platser där vi kan leva i totalt lugn och utan bekymmer, men vi vet inte om dessa verkliga existerar eller inte. Det finns de som tror på detta utan att känna något behov av att ställa alltför många frågor om saken och de som helt enkelt föredrar att inte "lura sig själva".

Och sedan finns det de som under några minuter personligen har gjort den här resan och har berättat om sina erfarenheter. Det verkar absurt, men, om än sällan, har det faktiskt hänt, som med huvudpersonen i denna berättelse. Låt oss berätta hans historia.

via Daily Star

Advertisement

Alistair Blake är en 61-årig australiensisk man som hade en mycket negativ men samtidigt unik upplevelse år 2019. Mannen, hade enligt han och hans fru Melindas berättelser, ett hjärtproblem som en morgon ledde till att han blev totalt medvetslös. Kvinnan, som insåg situationen, kontaktade omedelbart räddningstjänsten och, medan de väntade på att de skulle nå deras hem, gav hon sin man hjärtmassage i cirka 20 minuter.

När läkarna kom tänkte de på Alistair, men han ville inte bli frisk. Det var därför alla hade tappat hoppet om att få tillbaka honom. Mannen var medvetslös i 90 mycket långa minuter, en tidsperiod under vilken han i allt väsentligt kunde anses vara död.

Efter upprepade försök, och tack vare läkarnas envishet och kompetens, återhämtade han sig dock och berättade kort om sin upplevelse i livet efter detta.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Jag minns att jag gick och lade mig på lördagskvällen - säger Alistair - och vaknade först följande torsdag. Tekniskt sett dog jag i 90 minuter och min hjärna har tagit bort en bra bit av tiden. Många har frågat mig om jag har sett något - fortsätter han - men nej, jag har inte sett någonting alls. Det finns inga färger, ljud eller ljus".

Det viktiga, som både han och hans fru har förklarat, är att "återföras" till de levande. Om det finns något där eller inte, spelar det ingen roll. "Du bör värdesätta det du har mer - säger Alistair - Du övertygar dig själv att arbeta mindre för att njuta av dina nära och kära och jag har också börjat äta hälsosammare och träna".

Det som betyder något är därför nuet, om det finns något bortom livet är det bättre att upptäcka det så sent som möjligt. Låt oss istället leva och njuta ordetligt av det vi har idag. Håller du med?

Advertisement