"Jag gav min svärmor fel adress för att hindra henne från att skicka en födelsedagspresent till sitt barnbarn"

av sofia

10 November 2022

"Jag gav min svärmor fel adress för att hindra henne från att skicka en födelsedagspresent till sitt barnbarn"
Advertisement

Familjen, speciellt när den är stor, är en underbar sak och om man kommer bra överens är det att umgås och vara lycklig något av det vackraste som kan hända, synd bara att det inte alltid är möjligt. Det sägs att anhöriga inte väljer varandra, så det är ingen självklarhet att vara i samklang, vilket ofta återspeglas i verkligheten.

Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken: en make, en pappa och en svärson som med en defensiv gest gentemot sin dotter lyckades uppröra både sin svärmor och sin fru. Låt oss tillsammans ta reda på vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

I ett långt inlägg på Reddit berättade mannen om en situation som han hamnade i tillsammans med sin bättre hälft och hennes mamma. ”Jag är 42 år och har varit gift i 15 år med min fru – började författaren till inlägget – Vi har en underbar dotter på 14 och en son på 8. Jag har aldrig kommit särskilt bra överens med min svärmor. Hon har idéer som jag inte finner mig i och detta har alltid skapat en spänd stämning mellan oss. När min dotter var 12 skickade min svärmor till exempel en present till hennes födelsedag - fortsatte hon - det var en bok om en snabbdiet som skulle ha fått henne att gå ner nästan 5 kilo på 3 dagar. Ett mycket rakt och otvetydigt budskap".

Detta fick mannen att fundera mycket och skapade många problem för hans dotter. Flickan kunde faktiskt, enligt vad hennes pappa berättar, inte längre äta lugnt och det tog en månad innan hon lyckades återgå till det normala. När den unga kvinnans 14-årsdag kom bestämde han sig för att göra något för att förhindra att detta skulle ske igen.

Advertisement
"Jag gav min svärmor fel adress för att hindra henne från att skicka en födelsedagspresent till sitt barnbarn" - 2

"Min svärmor skrev till mig för att be om vår adress för att kunna skicka en present till sitt barnbarn - fortsatte mannen - Eftersom min fru inte hade svarat på denna begäran vände hon sig till mig och jag tog chansen att ge henne fel adress för att undvika problem. Utan att inse det, hittade jag praktiskt taget på gatunamn och husnummer, vilket gjorde att hennes paket skickades tillbaka, vilket gjorde både henne och min fru arg. Det var sedan hans dotter som gav sin mormor rätt adress, övertalad av mamman som säkerställde att paketet var "oskyldigt".

På dagen då det var dags för leverans var pappan hemma och tog därför emot paketet och kontrollerade innehållet. När han väl öppnat såg han att det innehöll en klänning till 14-åringen som var två storlekar mindre än hennes storlek. Detta var också ett tydligt tecken på en uppmuntran från mormorns sida för att hennes barnbarn skulle gå ner i vikt.

Detta gjorde honom uppenbarligen rasande och han bestämde sig för att diskutera saken med sin fru som, trots tydliga bevis inte höll med och sa att det inte var något fel på hennes mammas present och fortsatte att vara arg på honom. Vad gör man i en sådan situation? Mannen frågade människor på nätet om råd och användarna höll helt med honom.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag tror att din fru var den första som utsattes för denna behandling - skriver en användare - och därför inser hon inte hur fel det är". "Om jag kunde ge dig en utmärkelse skulle jag göra det" - skriver en annan - "Du förtjänar en applåd för hur du försvarade din dotter, även om vissa inte håller med".

Hur är det med dig? Skulle du ha gjort detsamma eller tycker du att han, innan han kastade klänningen, borde ha diskuterat saken med sin fru?

Advertisement