x
Lågstadielever använder teckenspråk…
En kvinna som är en fena på att spara delar sina tips: Hon delar lyckan över att ha tagit examen vid sin pappas grav:

Lågstadielever använder teckenspråk för att kommunicera med en anställd i skolmatsalen

16 November 2022 • Av sofia
411
Advertisement

Dagens värld verkar inte vara gjord för personer med fysiska eller kognitiva funktionsnedsättningar. Även om vi alltid försöker minska avstånden genom att främja inkludering i alla dess former, är det ofta svårt för de med vissa funktionsnedsättningar att kommunicera med andra. Historien vi ska berätta nu handlar om hur en grundskola startade ett projekt för inkludering för att föra eleverna närmare teckenspråk. Förslaget föddes in i en grundskola eftersom en anställd i matsalen som serverar frukost och lunch till de unga eleverna är dövstum och därför oförmögen att kommunicera med barnen. Oförmågan är förstås ömsesidig och därför började eleverna lära sig teckenspråk.


Mrs. Duckwall is our awesome cafeteria staff member. She is also hard of hearing. Mrs. Maskelony has taught her class how to sign their lunch so that she feels included in our NPES family. We are now making this a school goal.

Pubblicato da Nansemond Parkway Elementary School su Martedì 27 settembre 2022

I en skola i Suffolk, Virginia (USA), görs ett försök att gå utöver undervisningen i de vanliga skolämnena och att introducera de små eleverna till något som också skulle kunna vara socialt användbart. Fjärdeklassarna har börjat lära sig teckenspråk för att kunna kommunicera med Leisa Duckwell, den dövstumma kvinnan som de måste vända sig till varje dag för att ange den valda maten i skolmatsalen, utan att ens veta hur de ska hälsa på henne på ett begripligt sätt. Faktum är att under fyra års tjänst, visste ingen av eleverna någonsin hur de skulle tilltala Mrs Duckwell för att ens bara kunna säga "hej" eller "god morgon". Kommunikation är grunden för sociala relationer, så det är förståeligt, och faktiskt en plikt, att anstränga sig för att få det att fungera så bra som möjligt.

Det var därför som fjärdeklassarna först, och hela skolan därefter, började lära sig teckenspråk. Nu kommer de säkert att kunna hälsa på fru Duckwell och de kommer inte längre bara behöva peka på maten med fingret, utan de kommer att kunna omsätta det de har lärt sig i praktiken: kyckling, fisk och andra små ord som representerar den dagliga maten som serveras i cafeterian. Initiativet föddes i Kari Maskelonys klass, som i sin tur bodde i ett hus med någon som led av hörselnedsättning. Dessutom har samma lärare många döva vänner och vet hur man kommunicerar genom teckenspråk, men hon uppfattar också frustrationen hos dem som bryr sig om henne henne och inte förstår tecknen. Och det var hon som insåg barnens kommunikationssvårigheter med Mrs Duckwell.

Advertisement

Wavy TV 10 came to our school today. She came to cover the story of Mrs. Maskelony teaching her students sign language. I am so proud of my staff and students for representing us well 💚

Pubblicato da Nansemond Parkway Elementary School su Mercoledì 12 ottobre 2022

Hennes elever svarade så bra på initiativet att skolans rektor, Janet Wright-Davis, ville utöka teckenspråkslektionerna till andra klasser på Nansemond Parkway Elementary också. Ms Duckwell var entusiastisk: "Det är inte bara bra för barnen eftersom de kan lära sig en ny sak och en färdighet som de faktiskt kan använda med andra människor de möter, utan jag tror att det är fantastiskt eftersom inkludering och lika tillgång till saker är väldigt viktigt."

Vi hoppas att det här initiativet också ska öka medvetenheten bland andra människor och att andra skolor kommer att starta liknande initiativ.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack