60-årig mamma deltar i en skönhetstävling: "Jag älskar min ålder och har aldrig känt mig så vacker"

av sofia

09 Januari 2023

60-årig mamma deltar i en skönhetstävling: "Jag älskar min ålder och har aldrig känt mig så vacker"
Advertisement

De skönhetsnormer som sociala medier och dagens samhälle ställer gör ofta att en kvinna känner sig osäker så fort hon har passerat 30-års tröskeln, men självklart borde man inte låte detta tynga en allt för mycket. Det finns många medelålders kvinnor och äldre som kan få tjugoåringar att avundas för deras otroliga utseende.

Ett bra exempel på detta är en fantastisk 4-barnsmamma som valde att delta i Miss Great Britain tävlingen i sektionen över 45 och avslöjar att hon aldrig har mått så bra som hon gör nu vid 60 års ålder.

via BBC

Advertisement

Efter att ha deltagit i den nationella skönhetstävlingen förklarade Laurie Meisak, som arbetar som frisör i Hamilton i Skottland, att hon har lärt sig att uppskatta sin skönhet även efter medelåldern: "Att delta i tävlingen har gett mig mitt självförtroende tillbaka. Jag har börjat älska livet igen", skriver hon.

Laurie, som också är mormor, kom på andra plats i kategorin Miss Great Britain Over 45. Hennes dotter Amy, 29, deltog också i tävlingen och vann i en annan kategori. Det händer ofta att folk tror att Laurie är sin dotters Amys syster: "Många säger att vi ser ut som systrar. Amy och jag är väldigt lika. Hon ändrade sin hårfärg nyligen och den liknar min, så vi ser ännu mer lika ut. Ibland när jag bläddrar igenom Amys bilder måste jag titta en gång extra för att jag inte vet om det är jag och samma sak händer henne", förklarar hon.

Advertisement

På tal om att delta i Miss Great Britain, förklarade Laurie att hon till en början kände sig osäker: "Det finns alltid lite tvivel: 'Borde jag eller borde jag inte i min ålder?' Men vet du vad? Jag älskar att vara i min ålder. Jag tror att efter fyra barn, eller åtminstone många barn, tappar man lite självförtroende eftersom kroppen oundvikligen förändras. Att delta i Miss Great Britain har gett mig min självkänsla tillbaka."

Denna erfarenhet lärde Laurie en mycket viktig läxa som hon hoppas att många andra i hennes ålder också kommer att lära sig: "Ingen kvinna ska behöva känna att hon har passerat sitt förfallodatum. Det finns inget sådant som en deadline." Och vi hoppas innerligt att detta budskap når alla dem, män eller kvinnor, som inte längre känner sig i perfekt form.

Advertisement