"Min fru väckte mig för att följa barnen till skolan, men jag gjorde det inte. Var det fel av mig?"

av sofia

03 December 2022

"Min fru väckte mig för att följa barnen till skolan, men jag gjorde det inte. Var det fel av mig?"
Advertisement

Att vara förälder är det mest underbara "jobbet" i världen, men också det mest krävande: det finns inga "lediga dagar" från dina barn och du måste ta ansvar för dem 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Av denna anledning försöker de flesta människor balansera sina dagliga plikter med lite organisation så att det inte ska bli allt för tröttsamt.

Men tänk om en av de två föräldrarna går igenom en svår period? Detta är vad som hände med en ung pappa, som sökte råd på nätet angående sin situation.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min fru Sonia, är hemmamamma och tar hand om våra två barn på 7 och 5 år. Jag försöker hjälpa barnen när jag kommer hem för jag vet att det är ganska tröttsamt att vara hemmamamma och att hjälpa till med läxor, laga mat och ta hand om barnen kan vara utmattande. När jag kommer hem lagar jag middag, diskar och umgås med våra barn en stund, så att hon kan få lite egentid också", skrev pappan.

Mannen förklarade att han hade gått igenom några ganska ansträngande veckor, särskilt ur arbetssynpunkt. Arbetsbördan ledde till att han bara sov 3 eller 4 timmar per natt, men trots allt försökte han att inte belasta sin fru mer än nödvändigt och sa ingenting till henne.

"En dag gick jag till och med till läkaren för att jag var för trött och han sa åt mig att ta ledigt en vecka. När jag kom hem pratade jag med min fru och hon verkade förstå. Jag bad henne ge mig en ledig dag från allt, för den natten skulle jag försöka sova så mycket som möjligt för att komma tillbaka i form. Hon svarade att det var okej, så jag föreslog att hon skulle göra samma sak även för att jag vet att hon är lika trött som jag", fortsatte han.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag somnade vid 21-tiden och vaknade av att Sonia sa åt mig att följa barnen till skolan", skrev inläggets författare. "Jag påminde henne om vår överenskommelse och hon sa till mig att det var något jag alltid brukade göra och att jag därför borde ha gjort det även den morgonen eftersom hon hade andra åtaganden. Hon sa också till mig att, trött eller inte, är jag fortfarande en pappa och måste göra mitt jobb. Jag erkänner att jag tappade tålamodet och skrek åt henne att jag behövde sova och att hon skulle låta mig göra som vi kommit överens om kvällen innan. Hon blev chockad, tog barnen och körde dem till skolan, medan jag gick och la mig igen. De kommande två dagarna pratade vi inte mer än nödvändigt ", avslutade han och frågade användarna hur han borde bete sig.

Människor på nätet tyckte att pappan hade helt rätt: "När en läkare säger åt dig att vila måste du vila. Jag skulle inte väcka någon som låg och sov i sängen om det inte var riktigt brådskande", skrev en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement