Hom lyckas betala av en skuld på 30 000 euro och blir rik: "Jag avstår från allt som inte är nödvändigt"

av sofia

30 Oktober 2022

Hom lyckas betala av en skuld på 30 000 euro och blir rik: "Jag avstår från allt som inte är nödvändigt"
Advertisement

Att komma till slutet av månaden är komplicerat för många, detta är ingen nyhet. Ibland måste du göra det omöjliga för att se till din familj inte saknar någonting och för att kunna fortsätta med dina livsprojekt. Men låt oss inse det, det är inte lätt alls. Det finns tillfällen då du känner dig nedstämd och stressad just för att pengarna aldrig verkar räcka till och du är rädd för att inte klara det.

Lite som den situation som huvudpersonen i den här historien befann sig i. En ung student som för att slutföra sin utbildning hade samlat på sig nästan 30 000 euro i skulder, men till slut betalade hon tillbaka dem och lyckades till och med lägga undan lite pengar. Låt oss tillsammans ta reda på hur hon lyckades.

via Mirror

Advertisement

Self love is not the same thing as being conceited. ✨Celebrate YOU and all your fabulous glory ✨ #selflove...

Pubblicato da Julie Haneline su Lunedì 19 aprile 2021

Self love is not the same thing as being conceited. ✨Celebrate YOU and all your fabulous glory ✨ #selflove...

Upplagt av Julie Haneline måndagen den 19 april 2021


Julie Haneline är en 36-årig kvinna, ursprungligen från Greenville, South Carolina, som har blivit känd för allmänheten på webben för att hon berättade hur hon lyckades övervinna ett ekonomiskt svårt ögonblick i sitt liv. Med flera skulder bakom sig och låga arbetsinkomster letade den dåvarande studenten efter ett sätt för att komma ur denna svåra situation och verkar ha hittat det.

Efter många stunder av oro för sin framtid berättade tjejen om metoden som hon inte bara använde för att täcka skulden, utan också för att överleva och sedan tjäna pengar. Allt började med att hon utmanade sig själv: under ett år skulle hon bara köpa det absolut nödvändiga, för att undvika det överflödiga och spara så mycket pengar som möjligt.

"Jag hade alltid gjort dåliga val när det gällde mina inköp - berättar hon - jag spenderade mycket pengar på nya kläder och jag hade ingen kontroll över mig själv. Först avsatte jag pengar för att betala av skulderna, sedan fortsatte jag att skapa en fond. Jag avstod många saker och jag delade även huset med en rumskamrat, jag gillade det inte så mycket, men jag var tvungen att göra det”.

Advertisement

A strong woman accepts both compliments & critism graciously, knowing that it takes both sun & rain for a flower to grow...

Pubblicato da Julie Haneline su Martedì 13 aprile 2021

A strong woman accepts both compliments & critism graciously, knowing that it takes both sun & rain for a flower to grow...

Upplagt av Julie Haneline tisdagen den 13 april 2021

Små och stora knep som hjälpte Julie och gav henne önskat resultat. Efter en tid började hon faktiskt "tjäna" tillräckligt för att köpa sitt första hus, sitt andra, sitt tredje och nu har hon totalt fyra fastigheter. I ett av dessa hur bor hon medan de andra har hyrts ut.

Så vilka råd vill hon ge till de som vill spara och lägga lite pengar åt sidan? "Man måste sluta gå ut, middagar ute eller kvällar på klubbar - förklara hon - ingen shopping och inga överflödiga abonnemang, inklusive det på gymmet. Det är bra att försöka använda bilen så lite som möjligt och förflytta sig med cykel. Jag har också slutat med skönhetsbehandlingar, frisör, manikyr och pedikyr". Och så vidare med andra små uppoffringar för sig själv och sin plånbok.

Upplagt av Julie Haneline måndagen den 24 augusti 2020

Trots att hon nått ekonomisk balans erkänner kvinnan att hon fortfarande tar en månad per år "utan onödiga utgifter". Ett system för att fortsätta fylla sin "sparbössa". "Att anstränga sig lite extra en månad om året är inget stort problem och de som misslyckas med det kan alltid försöka sätta gränser inom en valfri kategori och sedan utöka fältet".

En lösning som fungerade väldigt bra för henne. Skulle du klara det?

Advertisement