Hon går och äter middag hemma hos sin pojkväns föräldrar för första gången och de ber henne betala för sin måltid

av sofia

04 November 2022

Hon går och äter middag hemma hos sin pojkväns föräldrar för första gången och de ber henne betala för sin måltid
Advertisement

Familjemiddagar är ofta en chans för att roa sig och prata med släkt och vänner, men när det kommer till din partners familj kan du ibland stöta på bisarra "traditioner" som kan verka lite tveksamma. Detta är vad som hände en ung kanadensisk kvinna, som åkte till sin pojkväns föräldrar på middag för första gången och blev chockad när de bad henne betala för sin del av middagen. Efter denna upplevelse bad hon om råd på internet för att förstå hur hon skulle hantera situationen på ett bra sätt.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kvinnan förklarade att hon åkte med sin pojkvän till hans föräldrars hus för första gången i samband med den kanadensiska Thanksgivinghelgen: "Vi skulle stanna på lördag och söndag och komma tillbaka måndag eftermiddag. Jag skriver det här inlägget redan på söndag kväll, medan jag ligger i min säng - sa hon - Min pojkväns föräldrar mötte oss på flygplatsen och körde oss hem. Väl till bords blev jag ombedd att betala min del av middagen (cirka 30 euro). Jag blev ganska arg eftersom jag aldrig har blivit ombedd att betala för en måltid tidigare", skriver hon.

"Vid stunden svarade jag inte, men sedan frågade jag min pojkvän varför detta hände. Han sa till mig att det är något de frågar hans vänner om också: när de grillar ber de folk att betala sin del. Jag påminner honom om att han har ätit hemma hos mina föräldrar dussintals gånger och aldrig blivit ombedd att betala, men han svarade att om de frågade skulle han göra det, men det skulle de aldrig eftersom det är oförskämt att göra något sådant mot en gäst”.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Hur som helst, gick hennes fästmans mamma in i gästrummet utan ett ord. "Jag var rasande och jag letade efter biljetter för att åka hem och jag smsade min pojkvän för att berätta för honom att jag skulle komma hem nästa dag. Han ringde mig och bad mig stanna och sa att hans familj redan var irriterad på att jag inte gick med på att betala för middagen och att jag bara gjorde saken värre. Jag struntade i honom och bokade ett nytt flyg. Jag pratade om det med några vänner som bekräftade att de aldrig hade fått en begäran om att betala för en måltid när de var gäster någonstans. Deras hus var ganska stort, så jag tror inte att det var en fråga om pengar för dem”, avslutade kvinnan och frågade människor på nätet om hon hade överdrivit.

Människor på nätet har helt hållit med tjejen: "Du har fått en sällsynt och gyllene chans att se hur din framtid kommer att se ut med den här mannen. Ta inte lätt på det här", skrev en användare. "Du är inte ens en gäst, du är en betalande kund. Dessutom är det verkligen konstigt att din pojkvän inte förvarnade dig innan", kommenterade en annan.

Vad tycker du om saken?

Advertisement