"Mamman till barnet som jag passade kom inte och hämtade honom i tid så jag ringde polisen"

av sofia

11 December 2022

"Mamman till barnet som jag passade kom inte och hämtade honom i tid så jag ringde polisen"
Advertisement

Att vara förälder är ett väldigt stort ansvar och emellanåt behöver även mammor och pappor lite avkoppling från sina föräldraplikter, men i vilken utsträckning är det rätt att ta hjälp av någon annan för att få några timmars ledighet?

Detta var vad en ung kvinna undrade som hamnade i en obehaglig situation efter att ha gått med på att sitta barnvakt för pojkvännens ex. Låt oss berätta närmare

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not The Actual Photo

Pixabay - Not The Actual Photo

"Min pojkvän och jag kom överens om att vakta hans föredetta flickväns barn för en natt. Hon hade planer med sina vänner och vi var inte upptagna, så vi kom överens. Vi bad henne bara att hämta honom vid 9 eftersom vi hade ett åtagande strax efter. Hon gick med på det och lämnade barnet", förklarade flickan.

Nästa morgon dök kvinnan dock inte upp på utsatt tid, så paret försökte kontakta henne i ungefär en timme tills hon svarade: "Hon hade en väldigt groggig röst och sa att hon inte skulle hämta honom förrän 14.00 Vi påminde henne om att vi hade andra planer, men hon sa åt oss att ta med oss ​​barnet", fortsatte den unga kvinnan.

Medan killen passivt accepterade, bestämde sig den unga kvinnan för att ingripa: "Jag ringde henne och sa till henne att om hon inte kom innan klockan tolv skulle jag ringa polisen för att hämta barnet. Jag sa åt henne att hon hade 30 minuter på sig att komma och hämta honom. Jag väntade en timme och det fanns inga spår av henne - fortsatte hon - Så jag ringde polisen och berättade att jag var barnvakt och att jag inte visste var barnets föräldrar var. De hanterade ärendet som att det var ett borttappat barn och tog honom till polisstationen. Mamman kom vid 15-tiden och blev aggressiv när hon fick reda på att jag verkligen hade ringt polisen och överlämnat hennes barn till dem", avslutade den unga kvinnan och frågade användarna om hon hade överdrivit.

Advertisement
Pixabay - Not The Actual Photo

Pixabay - Not The Actual Photo

Människor på nätet har ställt sig på hennes sida: "Jag skulle kunna kritiseras för det här, men när man skaffar barn och tar ansvar för det finns det vissa saker man tvingas avstå från. Festa fram till småtimmarna och att vakna upp med massiv baksmälla är en sak som du inte har råd med. Din bebis behöver matas, kläs och övervakas. Jag skulle ha ringt polisen mycket tidigare, fortsatt med dina brunchplaner och sedan sms:at barnets mamma och förklarat vad du gjorde. Hon var överens om klockan 9 så det är hennes problem", skrev en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement