En ung kvinna får möjligheten att krama om sin biologiska pappa som hon inte ens visste om att hon hade tack vare Facebook

sofia

10 November 2022

En ung kvinna får möjligheten att krama om sin biologiska pappa som hon inte ens visste om att hon hade tack vare Facebook
Advertisement

Idag är vi nästan alla anslutna till världen och med våra vänner: sociala medier föddes för just detta syfte och - även om de ofta kritiseras - kan de ibland användas för extraordinära saker. Till exempel träffade en kvinna äntligen sin sedan länge förlorade biologiska pappa, en man som inte ens visste att hon existerade, tack vare en Facebook-grupp av amatördetektiver som - efter en hel rad sökningar - lyckades hjälpa dem att komma i kontakt med varandra. Men låt oss ta det hela från början.

via The Independent

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Adrieanna Tyler, en 33-årig mamma, gift med en lastbilschaufför från Pittsburgh, Pennsylvania, USA, förklarade att hon har letat efter sin biologiska pappa i 20 år nu: "Jag ville hitta min riktiga pappa. Han har alltid varit viktigt för mig." Kvinnan trodde att hon visste vem hennes pappa var tills hon blev 13 år då hon en dag hörde honom prata och kallade henne "sin styvdotter". Hon har sedan dess velat veta vem hennes biologiska pappa var, men har aldrig kunnat få reda på något om honom.

När han bestämde sig för att försöka forska i saken, beställde han ett DNA-testkit och bad om hjälp från några främlingar som driver en Facebook-grupp där människor hjälper användare att återförenas med sedan länge förlorade släktingar. "En underbar kvinna som heter Suzanne i gruppen hjälpte mig att bygga mitt släktträd och vi hittade min moster," berättar Adrieanna.

Facebookgruppen överlämnade sedan kontaktuppgifterna till hennes moster, Kathie Johnson, 47, och hon avslöjade namnet på kvinnans biologiska far, Joseph Frank, en polis som bodde i Florida, 1 600 kilometer bort. Kathie förklarade för Adrieanna att mannen inte hade någon aning om hennes existens. "Hon sa till mig att han skulle sätta mig i kontakt med min pappa och jag var så nervös! Hur kan man ringa någon och fråga dem: Är du min pappa?" kommenterade den unga mamman. Lyckligtvis blev Joseph väldigt glad när han fick veta att han inte bara hade ytterligare en dotter utan också två små barnbarn. Efter att ha tillbringat en hel månad med att skicka sms och dagliga videosamtal för att lära känna varandra, reste Joseph från Florida till Pennsylvania för att träffas personligen för första gången. "Det verkade som en dröm för mig", berättar Adrieanna.

 

 

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Joseph minns Adrieannas mamma som han träffade när han arbetade på sin farbrors gård. De två hade tappat kontakten och han hade aldrig fått veta att hon väntade barn. Under det känsloladdade mötet upptäckte Adrieanna också att hon har två halvsystrar som är ungefär i hennes ålder. "När Adrieanna kom in i mitt liv, gick jag igenom en svår separation och jag behövde det verkligen. Den delen av mitt hjärta fylldes igen när jag fick reda på att jag hade en dotter till," förklarar Joseph.

"Vi knöt an direkt och nu känner jag mig äntligen komplett. Allt slutade precis som det var tänkt att det skulle sluta", säger Adrieanna och pappa Joseph håller med: "Vi var båda lite nervösa till en början, men vi kom snabbt till rätta och insåg att vi var lika på väldigt många sätt. Det var fantastiskt att träffa mina barnbarn Maximus som är 4, och Preslee som är 2. Det var ganska överraskande."

Och vi kan bara önska dem många lyckliga stunder tillsammans i många år framöver.

 

Advertisement