Han vill hindra sin fru från att ge dottern ett konstigt namn så han registrerar henne med ett annat namn i smyg

av sofia

12 Oktober 2022

Han vill hindra sin fru från att ge dottern ett konstigt namn så han registrerar henne med ett annat namn i smyg
Advertisement

När man bestämmer sig för att skaffa barn påverkar detta ett par på ett mycket starkt sätt, både positivt och negativt, och det är helt normalt att diskutera känsliga frågor och göra svåra val. Men varje val bör alltid göras till förmån för det framtida ofödda barnet och aldrig av själviskhet. Låt oss till exempel kika på valet av namn: det är viktigt att välja ett som, förutom att tillfredsställa båda föräldrarna, också anses vara passande. Apropå just detta berättade en man att han hade registrerat sin dotter med ett annat namn än det som hans fru hade valt, just för att skydda deras lilla dotter. Låt oss kika i detalj på vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Historien som berättas av denna pappa har gett upphov till diskussion bland Reddit-användare, som har misslyckats med att ta ställning till förmån för någon av föräldrarna. Det verkar faktiskt som om ingen av dem egentligen har visat tecken på mognad eller respekt för den andras val. Mannen berättade att hans fru ville ge sin framtida dotter ett speciellt, mycket ovanligt namn, som till exempel Hoohee, Joejie, Yabba eller Buza: "De här namnen är helt löjliga, det finns ingen kulturell anledning. eftersom vi båda är västerlänningar, och de kommer förmodligen att skapa problem för henne" förklarade mannen och sa att hans fru trots detta insisterade på att ge ett "speciellt" namn till sin dotter. Mannen var dock av en helt annan åsikt: "Jag är en traditionsenlig person, jag gillar traditionella namn med en djup historia och betydelse - förklarar han - Min fru, å andra sidan, vill ge vår dotter ett unikt namn, ett namn som ingen annan i världen skulle komma på."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Med tanke på hans frus envishet och övertygelse om att vilja kalla sin dotter "Buza", bestämde mannen sig för att i hemlighet registrera dottern dagen efter hennes födelse, i ett försök att hinna före kvinnan. Utan att säga något till sin fru gav mannen sin dotter ett annat namn, ett namn som båda skulle ha gillat och som inte skulle störa barnet. "Ingen skulle någonsin ta henne på allvar med ett sådant namn" sa mannen när han tänkte tillbaka på namnet Buza, "det var bara en fixering, hon ville till varje pris hitta ett unikt namn utan att tänka på vad som egentligen var rätt för våran dotter. Jag märkte att hon var helt besatt av det namnet, och det fanns inget sätt för att övertyga henne om motsatsen. Nästa morgon gick jag för att registrera barnet av rädsla för att min fru annars skulle göra det före mig. Jag valde ett väldigt sött namn, inte alltför gammaldags, och jag tänkte att vi båda förmodligen skulle gilla det. Men när jag kom hem och berättade det för henne blev hon arg, hon sa att jag hade betett mig illa, men jag tycker att den oansvariga är hon som ville ge vår dotter ett namn som kunde har förstört hennes liv", avslutade mannen.

Vad tycker du om pappans agerande, vilket namn han än gav sin dotter? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Advertisement