Hon vänjer sin dotter vid toaletten när hon bara är 2 månader gammal: "Nu är hon 5 månader och visar mig när hon behöver gå på toa"

sofia

21 September 2022

Hon vänjer sin dotter vid toaletten när hon bara är 2 månader gammal:
Advertisement

Många föräldrar är stolta över sina nyfödda barn, men det finns något som förenar dem alla och som kan inkluderas i listan över "negativa sidor" av att ha en bebis i hemmet: blöjor. Ingen tycker om att byta blöjer, speciellt när det handlar om bajs, men av kärlek och omsorg gör vi ofta vårt yttersta och skämtar även om den otacksamma uppgiften. Sedan finns det föräldrar som använder sig av en ny "pedagogisk teknik" som säger adjö till blöjor redan från de allra första levnadsveckorna.

via NY Post

Advertisement

TikTok / lexiabdelaziz

Alexis Abdelaziz, en 26-årig ung kalifornisk mamma, började lära sin fem månader gamla dotter Aya att använda toaletten när hon bara var åtta veckor gammal. Bebisar börjar vanligtvis potträning mellan 18 och 24 månader, även om de i vissa fall kan börja vid tre års ålder.

Den unga kvinnan har anammat tekniken "elimination communication" som bygger på tanken att barn naturligt signalerar när de behöver gå på toaletten. Alexis har varit konstant med att lära ut denna teknik och konstaterat att Aya redan kan signalera när hon ska gå på toaletten med hjälp av teckenspråk.

Metoden för denna typ av kommunikation kräver att barnet till exempel visar ett kort eller rita en symbol, och omedelbart efteråt måste föräldrarna placera dem på pottan eller toaletten och göra ett ljud för att få barnet att använda toalett. Alexis sa att hon kände sig ganska skeptisk första gången hon provade den här tekniken, men hennes dotter Aya började använde toaletten direkt.

"Vi har inte slutat sedan dess. Varje dag blir hon mer regelbunden och förstår bättre", sa Alexis. "Aya är bara fem månader och för några dagar sedan visade hon mig för första gången tecknet, utan att jag frågade om hon skulle gå på toaletten. Jag brukar fråga henne om hon behöver det genom att visa henne ett toalettkort och sedan tar jag med henne på toaletten".

TikTok - @lexiabdelaziz

Alexis lär även sin dotter babytecken: "Det finns många fördelar med att hjälpa bebisar att kommunicera innan de kan göra det verbalt, eftersom de kan visa sina behov och är känslomässigt medvetna, vilket betyder att det är mindre sannolikt att de får raserianfall eller känner sig känslomässigt missförstådda”, förklarar hon. "Aya kan självklart inte tala ännu, men hon kan förstå och kan lära sig att använda sin röst," tillade Alexis och noterade att nyckeln till hennes läror är konsekvens. "Om jag tar henne till toaletten en hel dag och inte visar henne kortet eller gör tecknen, är jag säker på att det skulle vilseleda henne och bryta hennes schema och hennes förståelse. Därför tar jag med kortet vart vi än går och visar det för henne." berättar hon.

Många har frågat Alexis varför hon lärde sin dotter den här tekniken i så tidig ålder: "Det är inte för att slippa blöjor eller för att visa att jag har ett underbarn. Med den här metoden ser jag min dotter mycket lugnare, eftersom barn som sitter i smutsiga blöjor inte är det. De gråter och skriker och det är inte trevligt. Sedan Aya går på toaletten ler hon och är nöjd och efter att ha avslutat är hon alltid lugn. Hon gråter nästan aldrig."

Vad tycker du om denna numera ganska välkända teknik?

Advertisement