"Jag adopterade min systers son som hon inte ville ha, men 11 år senare krävde hon att få honom tillbaka"

sofia

21 September 2022

Advertisement

Det finns ovärderliga glädjeämnen i människors liv, ett av dem är utan tvekan att få bli förälder. Det finns de som omedelbart lyckas förverkliga denna önskan och de som istället tvärtom måste anstränga sig för att uppnå detta mål eller ta till adoption. Det är naturligtvis inget fel med detta. I världen finns det många par som skulle vilja utöka sin familj och många barn som behöver tas hand om och beslutet att adoptera ett barn är därför en handling av enorm kärlek och altruism.

Men om, absurt nog, de biologiska föräldrarna till barnet dök upp efter flera år och bad att få "få tillbaka" barnet, hur skulle det vara rätt att reagera? Vi har inget svar på den frågan, men det är just denna situation som huvudpersonen i denna berättelse befann sig i. Låt oss berätta om henne.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

I ett långt inlägg på Reddit berättade en mamma om den jobbiga upplevelsen hon hade med sin syster. Allt började när den yngre systern, av en händelse, upptäckte att hon väntade barn vid endast 18 år.

"När min syster blev gravid var hon väldigt ung och hade inte för avsikt att behålla barnet - börjar kvinnan sin historia - det var därför jag erbjöd mig själv som adoptivmamma och hon tackade ja".

Två år efter födseln, när hon redan hade hunnit komma till ro med bebisen, blev denna mamma kontaktad via internet av en man. Han presenterade sig själv som den biologiska pappan och av denna anledning gick hon med på att träffa honom. Hon lät honom träffa sin son, som han snabbt knöt an till, och med tiden föddes också något mellan dem, så pass mycket att hon bestämde sig för att gifta sig med honom.

Pexels - Not the actual photo

Sedan dess och under 7 år har läget varit stabilt och lugnt. Tyvärr rubbades denna balans sedan av barnets syster och födelsemamma. Kvinnan, efter att ha tillbringat 11 år borta från sin son under vilka hon verkat vara totalt ointressead av honom, kom tillbaka för att knacka på sin äldre systers dörr när hon gifte sig och bestämde sig för att bilda familj.

”Min syster har nu en man och de skulle vilja ha barn, men han kan inte få några – skriver den äldre systern – När hon berättade om det frågade jag henne om de hade funderat på adoption och hon svarade nej, men att hon bara skulle vilja ha sin son tillbaka. Jag blev tyst ett ögonblick och sedan sa jag till henne att det inte var möjligt, också för att jag nu är gift med hennes sons biologiska pappa och adoptionen är officiell

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

Tydligen tog den yngre systern dock det hela inte särskilt bra och anklagade henne för att ha tagit över hennes liv: inte bara hennes son, utan också barnets pappa. Föräldrarna till de två systrarna är av samma åsikt, vilket har väckt många frågor hos inläggets författare, som flera gånger undrat om hon gjorde rätt eller inte, och även har ställt den frågan till människor på nätet.

Dessa människor ställde sig helt och fullt på hennes sida och hade inte det minsta tvivel om vem som hade rätt eller fel. Vad tycker du om saken?

Advertisement