x
En morfar spenderar olika summor på…
En anställd vill säga upp sig för att vara med sin dotter, men chefen ingriper: Husägare åker på semester och lämnar två hundar på balkongen utan varken vatten eller mat så grannarna larmar polisen

En morfar spenderar olika summor på barnbarnens gåvor och anklagas för favoritism

26 September 2022 • Av sofia
12.844
Advertisement

Att bli mor- eller farförälder är för många det vackraste som kan hända i livet. I föräldrafasen finns det förutom nöjet att vara med sina barn också många ansvarsområden, när man är mor- eller farförälder å andra sidan njuter man bara av barnens sällskap och att vara med dem under deras uppväxt.

Detta är anledningen till att många inte håller tillbaka ekonomiskt när det kommer till att glädja sina barnbarn, särskilt om det handlar om presenter för speciella tillfällen såsom 18-års dagen. Synd att det i vissa fall kan uppstå små eller stora missförstånd som stör familjefriden. Huvudpersonen i den här historien vet något om saken. Låt oss kika på vad som hände.

via: Reddit

I ett långt inlägg på Reddit berättade denna farfar om den besvärliga situation han befann sig i på grund av skillnaden i pris för sina 18-års presenter till två av hans barnbarn. "Jake och Maya är båda 18 år gamla och är kusiner - började mannen sitt inlägg - I min familj har vi alltid gjort en stor grej av att bli myndig och av den anledningen bestämde jag mig för att jag skulle ge dem båda en speciell gåva".

Den första som nådde denna åldersmilstolpe var Jake. Till 18-årsdagen sa hans farfar till honom att önska sig vad han ville och berätta vadhan ville ha mest i världen. Killen bad om en ny mobiltelefon och inget annat. Trots sin farfars vilja att köpa andra saker till honom tackade den unge mannen nej till erbjudandet och var "nöjd" med en enda gåva. Men när hans kusin fyllde 18 år blev resultatet annorlunda.

"För Jakes present spenderade jag ungefär 1000 dollar och han ville inte ha något annat - skrev författaren till inlägget - På Mayas fest gjorde jag samma sak och hon gav mig en lista med hypotetiska gåvor. Med tanke på mitt löfte köpte jag dem alla och spenderade 7 000 $. Först var jag lite osäker på om jag skulle göra det eller inte, men sedan tänkte jag att det kunde vara orättvist att inte göra det bara för att Jake inte hade bett om att få något annat."

Beslutet gjorde dock Jakes pappa förbannad. "Han sa till mig att jag favoriserar Maya, men jag försökte få honom att förstå att detta inte alls är fallet." Synd bara att sonen inte lät sig övertygas om detta och att han inte accepterade sin pappas beteende gentemot sina barn. Eftersom han var osäker på hur han skulle bedöma problemet, vände den här farfarn sig till webben och bad om råd. Tyvärr har de flesta visat sig vara överens med Jakes pappa.

"Du gav båda valmöjligheten, men du borde ha spenderat lika mycket. Ingen tvingade dig att köpa alla presenterna på Mayas lista" - lyder en kommentar. "Att spendera 7 000 $ på en 18-årings födelsedagspresent är absurt - skrev en annan användare - Du kanske borde fråga Jake hur han känner efter det som hände." Trots allt var det någon som tog farfarns försvar och hävdade: "Om Jake inte hade bett om någonting, skulle Maya då också ha blivit utan presenter?".

Är det rätt att resonera så eller inte? Vad tycker du och vad skulle du ha gjort om du varit i hans situation?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack