x
En arbetande ensamstående mamma tar…
En 46-åring med små chanser att bli gravid föder trillingar på naturlig väg Hennes svägerska

En arbetande ensamstående mamma tar med sig sin 8 månader gamla dotter när hon tar examen (+VIDEO)

15 September 2022 • Av sofia
2.917
Advertisement

Att vara en arbetande student är inte lätt, men att vara ensamstående förälder kan också göra saker och ting ännu mer komplicerade. Men livet är oförutsägbart och du har inget annat val än att möta alla svårigheter. Det finns många ensamstående kvinnor som försöker möta livet med värdighet mellan arbete och studier, i vetskapen om att de har en bebis på väg. Ju yngre du är, desto mer sannolikt är det att du hamnar i sådana situationer, men sanningen är att det krävs stort mod oavsett ålder. Huvudpersonen i denna berättelse har äntligen uppfyllt sin dröm om att ta examen och deltog i ceremonin tillsammans med en annan "dröm" som hon lyckats förverkliga: hennes 8 månader gamla dotter.


Júlia Pontés, en argentinsk-brasiliansk miljöforskare, aktivist och fotograf, är en av de kvinnor som har arbetat mycket hårt för att nå sina mål. Naturligtvis var det ännu mer tillfredsställande att nå denna milstolpe för henne eftersom denna 39-åriga kvinna lyckades ta examen ensam och enbart förlita sig på sin egen styrka. Julia tog också med sig sin 8 månader gamla dotter, Stella Lyra, till examensceremonin, eftersom det kändes rätt för henne. Julia tog examen från Columbia University vilket var hennes dröm: "Columbia har alltid varit min drömskola. Men att vara gravid och vara en ensamstående mamma visade sig vara en ganska stor utmaning", förklarar hon. Vi har inte svårt att tro detta, eftersom Julia har varit med om allt möjligt. Efter att ha blivit gravid separerade hon från sin partner eftersom han visade sig vara opålitlig. Hon fullföljde sin dröm om att ta examen och fortsatte sitt arbete som reporter, trots att hon under en period inte ens hade ett tak över huvudet.

Som tur är har vänner och familj alltid stöttat henne och Julia kan verkligen vara stolt över sin vandring. Att ha sin dotter med sig vid ett så viktigt ögonblick var väldigt meningsfullt för henne: "Det hade inte varit nån poäng om jag inte hade haft min dotter med mig på min examen, för hon är kronan på verket i mitt liv", berättar hon. Bilden på Julia med sin lilla dotter i famnen har spridits snabbt på nätet, men hon vill understryka att hon med sin berättelse absolut inte ville att folk ska tycka synd om henne på grund av hennes situation, tvärtom – Julia ville motivera alla de mammor som inte tror att de kan klara av att övervinna vissa hinder. Starkt jobbat!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack