En flicka pluggar på gatan på en skolbänk av kartong medan hennes pappa tvättar bilar, men plötsligt får hon ett stipendium

av sofia

13 Juli 2022

En flicka pluggar på gatan på en skolbänk av kartong medan hennes pappa tvättar bilar, men plötsligt får hon ett stipendium
Advertisement

Sociala medier kan vara en viktig utgångspunkt för att dela berättelser om svårigheter och fattigdom, i hopp om att samhället som gömmer sig bakom skärmar och tangentbord inte förblir okänsliga inför vissa frågor. Det kommer förstås inte att vara ett klick som kommer att lösa fattigdomen i världen, men genom små handlingar kan du hjälpa många människor. Lilla Marìa är till exempel bara 7 år och tvingas studera på gatan, på en provisorisk skolbänk som hennes pappa byggt åt henne i kartong. Lyckligtvis gick hennes berättelse inte obemärkt förbi och lokalsamhället gjorde sitt yttersta för att försäkra sig om att den lilla flickan fick en ordentlig utbildning och att hennes pappa kunde få ett tryggare jobb.

via Facebook / Ozono Televisión

Marìa är en sjuårig tjej som inte ger upp studierna, trots att hon måste följa med sin pappa till jobbet varje morgon. Medan mannen erbjuder sig att tvätta bilar på gatan, i staden Trujillo (Peru), sitter den lilla flickan på trottoaren och studerar så gott hon kan tack vare en skolbänk som hennes pappa har byggt för att hon ska kunna koncentrera sig och sitta bekvämt. Från sju på morgonen och framåt sitter Maria alltid där, på samma plats, oberoende av vad det är för väder och med de få resurser som står till hennes förfogande. Lyckligtvis förändrades saker och ting efter att en man filmade situationen som flickan befann sigoch det dröjde inte länge förrän hon fick hjälp.

Advertisement
Niña estudia debajo de caja de cartón, mientras que su padre lava carros

Niña estudia debajo de caja de cartón, mientras que su padre lava carros La falta de recursos económicos no han sido una barrera para que una niña pueda seguir adelante con su formación escolar, pues debe estudiar y realizar sus tareas bajo la sombra de una caja de cartón y usa una improvisada mesa de este mismo material. Según se conoce, su padre trabaja limpiando autos en la avenida América Oeste, en inmediaciones del Óvalo Papal de Trujillo; razón por la que su menor hija lleva clases en la calle, anotando todo en un pequeño cuaderno. Por el momento, no se conoce la identidad del padre e hija, pero han demostrado que no hay barrera que les pueda impedir salir adelante, aún cuando la situación del país se ha visto golpeada por la crisis económica, inestabilidad e incertidumbre política. Se espera que autoridades puedan brindar ayuda a este ejemplo de padre e hija.

Pubblicato da Ozono Televisión su Giovedì 30 giugno 2022

Det var tack vare "Trujillo Benevolent Society" som María och hennes pappa fick den hjälp de behövde. Den lilla flickan fick ett stipendium som gjorde att hon kunde gå i skolan och slutligen följa en officiell studiekurs. Hon fick allt nödvändigt skolmaterial och även en uniform att ha på sig i skolan. Medan pappan fick ett mycket bättre jobb som vaktmästare i skolan som hans dotter gick i.

En familj som tvingades kämpa med all sin kraft för att överleva och som nu har nått en viktig milstolpe tack vare människors solidaritet. Vi hoppas att Marìa kommer att kunna fortsätta sina studier till slutet och att detta kommer att göra det möjligt för henne att få ett bra jobb för att förbättra sina och sin familjs levnadsvillkor.

Advertisement