Efter 7 års arbete lovar företaget henne en löneökning: hon får 60 cent mer i månadslön

av sofia

16 Juli 2022

Efter 7 års arbete lovar företaget henne en löneökning: hon får 60 cent mer i månadslön
Advertisement

Efter många års tjänstgöring på samma företag skulle man åtminstone kunna förvänta sig ett erkännande vad det gäller kontrakt, lön och bidrag, men chefernas belöningar lever inte alltid upp till de anställdas förväntningar. Karla, en kvinna som har arbetat på samma företag i 7 år, delade på TikTok sin stora besvikelse över att upptäcka att den mycket efterlängtade löneökningen motsvarade 60 cent mer på hennes lönecheck. Med stigande priser och levnadskostnader, är ju 60 cent en ganska obetydande summa, eller hur?

via TikTok / karla_tee13

TikTok / karla_tee13

TikTok / karla_tee13

Företaget där Karla arbetar hade försäkrat henne och hennes kollegor om att de skulle få en lönehöjning för att kunna hantera krisen, med ett löfte om att ta hand om dem alla inför denna period av ekonomisk osäkerhet. Inledningsvis fick Karla sin lön höjd med hela 2 dollar: "Woah, nu tjänar jag något mer än någon som precis börjat arbeta på företaget och har en lägre position än min", kommenterade den frustrerade medarbetaren. Jag menar, efter sju års tjänst, vem skulle inte bli frustrerad över en sådan "ökning"?

Advertisement
TikTok / karla_tee13

TikTok / karla_tee13

Hennes chefer sa dock hela tiden att alla skulle få löneförhöjning, så Karla väntade på att hennes skulle komma. "Alla kommer att få en ökning, sa de, så jag väntade ungefär en och en halv månad. Jag sa till mig själv "låt oss se vad den här ökningen är som de pratar så mycket om." För de sa att inflationen har nått historiska toppar, men att de kommer att ta hand om oss, eller hur?" kommenterade den anställda kvinnan med en ironisk röst.

När Karla såg sin lönecheck den måndagen trodde hon inte sina ögon: den efterlängtade höjningen var på bara sextio cent. Hur kunde hans chefer ens prata om "löneökning"?

TikTok / karla_tee13

TikTok / karla_tee13

Karla trodde det var ett skämt, även med tanke på vad hennes arbetsgivare sagt om inflationen och att de skulle ta hand om sina anställda. Som tur är har Karla tillräckligt med humor för att skratta åt saken, även om situationen inte är riktigt så rolig som man kan föreställa sig. Kvinnan gjorde en humoristisk video om när hon fick reda på sin stora löneförhöjning. Det dröjde inte länge förränd stöttande kommentarer började rulla in då många andra även har utsatts av samma behandling från olika företag: "De bryr sig inte ett dugg om vår lojalitet, om du byter till ett annat företag kommer du att bli chockad över hur mycket grundlönen är" kommenterade en användare i tårar, medan en annan tillade: "Jag fick en löneförhöjning på mitt senaste jobb innan jag smittades med Covid: det rörde sig om 0,25 dollar."

En anställd har rätt att få årliga löneökningar och höjningarna är också ett bra sätt för företaget att säkerställa sina anställdas lojalitet och pålitlighet, samt för att öka deras motivation att fortsätta arbeta.

Vad tycker du om saken?

Advertisement