Det här paret hittade ett sätt för att spara en massa pengar på sitt bröllop: "Vi spenderade bara 5 000 dollar"

sofia

20 September 2022

Det här paret hittade ett sätt för att spara en massa pengar på sitt bröllop: "Vi spenderade bara 5 000 dollar"
Advertisement

Är det möjligt att spendera lite när man organiserar ett bröllop? De flesta av oss skulle kanske vara benägna att säga nej. Med allt från lokal, måltid, ceremoni, kläder, tjänster, brudbukett och mycket mer verkar budgeten vara avsedd att stiga obönhörligt och nå betydande summor. Ändå finns det de som lyckas förverkliga sin dröm till ett mycket lågt pris - jämfört med de vanliga kostnaderna för ett bröllop - och utan att behöva ge upp någonting.

Vilket till exempel paret vi nu vill berätta om gjorde. Ett ungt kärlekspar som har gjort allt för att hålla sig inom en viss budget. Som till exempel vad? Låt oss ta reda på det tillsammans.

via US Time

Advertisement

Jess och Houston Clifton är två unga människor från Arkansas i USA, som träffades när de var mycket unga och, även om kärleken inte slog till direkt, kunde de under collegeperioden inte klara sig utan varandra. Härifrån började deras förhållande som sedan ledde till deras äktenskap.

Paret hade alltid drömt om och ville ha en speciell ceremoni för att officiellt fira detta band med omvärlden, men de hade inte för avsikt att investera alltför mycket pengar.

Hela processen i denna mening började när de kom in i systemet och insåg hur mycket slöseri som ligger bakom ett liknande evenemang och detta är anledningen till att de bestämde sig för att agera annorlunda, till att börja med med platsen. För både ceremonin och mottagningen gav de upp tanken om att hitta en plats speciellt avsedd för sådant firande och har beslutat att anordna den på gården som ägs av Jess familj. Här löste de två blivande makarna "problemet" kopplat till lokalen, med hjälp av en befintlig träplattform och inhyrda stolar åt gästerna. Sedan ägnade de sig åt blommor och dekorationer.

För de första bad Jess sin mamma Elizabeth, en trädgårdsentusiast, att odla dem åt henne och kvinnan, som antog utmaningen, började jobba på detta projekt ett år tidigare. För utsmyckningen av borden bestämde sig bruden för att använda tomma glasflaskor och förvandla dem till blomvaser, medan hon när det gällde ljusen följde sin mormors förslag. Kvinnan, som älskar yoghurt på burk, har behållit en stor mängd av dem, vilket gett hennes barnbarn idén att använda dem som ljushållare.

Advertisement
impactforgood/Instagram

impactforgood/Instagram

Resten gjordes genom uthyrning: dukar, bord, lampor för att dekorera trädgården under middagen och mycket mer. För tärnorna valde de däremot begagnade kläder köpta på internet och för maten anlitade de en cateringfirma. "Det var väldigt roligt att organisera ett så enkelt bröllop", berättar Jess,
Det var som att vara i en film, allt var magiskt. För att inte tala om att det bara kostade oss 5 000 dollar. I början hade vi dubbelt så mycket, men Houston och jag gjorde allt vi kunde för att passa in i en lägre budget."

Paret uppgav också att när de kom på något nytt att lägga till under ceremonin, funderade de också på hur de skulle göra det till ett lägre pris. Lyckades de? Det verkar så.

Vad tycker du om detta "no waste"-bröllop?

Advertisement