Läraren upptäcker att en av hennes elever har trasiga skor och bestämmer sig för att ge honom ett par nya (+VIDEO)

sofia

10 September 2022

Läraren upptäcker att en av hennes elever har trasiga skor och bestämmer sig för att ge honom ett par nya (+VIDEO)
Advertisement

Skolan är den plats där ett barn tar sina första steg utanför hemmet och utan hjälp av sina föräldrar. Det är därför en plats där de inte bara lär sig matematik, historia och geografi, utan också hur man förhåller sig till andra och hur man beter sig i livet. En lärare bör därför vara ett föredöme, även om vissa av dem ibland verkar vara alltför fokuserade på själva lärandet. Men Benita Cervera, en lågstadielärare som var mycket uppmärksam på sina unga elevers behov, gick långt utöver att bara undervisa i sina ämnen och när hon såg ett barn i sin klass med slitna skor kunde hon inte låta bli att köpa ett par nya åt honom.

via TikTok / benitacervera

Advertisement

TikTok / benitacervera

Benita Cervera är en mexikansk lågstadielärare som omedelbart blev medveten om en av sina små elevers problem, som hade dykt upp i skolan med ett par smutsiga och mycket slitna skor. Barnets familj hade uppenbarligen inte pengar till att köpa ett par nya skor, så Benita bestämde sig för att göra något för honom. Benita gick långt utöver sin roll som lärare och köpte nya skor till sin lilla elev, som utan tvekan var mycket entusiastisk och lycklig över att äntligen kunna ersätta sina gamla.

TikTok / benitacervera

"Tack fröken!" Hör man entusiastiskt i videon som Benita själv la upp på TikTok. Den lilla pojken reser sig sedan för att krama läraren, glad över sina nya skor. Det tog inte lång tid innan videon blev viral och nådde miljontals användare: "Oj vad mycket kärlek, tack" skriver en rörd användare; "Världens bästa lärare" skriver en annan; "Han kommer aldrig att glömma det" kommenterar en annan användare, och slutligen: "De är inte bara skor ... det handlar om omsorg, tillgivenhet och stöd ... det är bra för deras självkänsla".

Advertisement

Det är en liten gest, visserligen, men hur många lärare skulle idag göra något sådant för sina elever? Lärarens jobb är inte begränsat enbart till att förmedla information och kunskap, även om det är många som tänker på läraryrket i dessa termer. Lyckligtvis finns det dock de som fortfarande har mycket empati och omtanke att förmedla. Läraren Benita är verkligen ett utmärkt exempel på allt detta för sina elever!

Advertisement