x
En mamma delar med sig av sin metod…
Den här skolan omber mammorna att klä sig Den 15-åriga sonen tvättar sig inte om inte hon säger till honom:

En mamma delar med sig av sin metod för att övertyga sina barn att göra i ordning sin lunch utan hennes hjälp

11 September 2022 • Av sofia
8.169
Advertisement

Att vara mamma är inte lätt. Mer generellt kan vi säga att det är föräldrarnas jobb som inte är det, men när man väljer att skaffa ett eller flera barn är det även rätt att man tar ansvar och försöker tillgodose sina barns behov på alla tänkbara sätt. Kvinnor är nästan alltid de första som oroar sig för att allt går bra i huset och att inget saknas.

Men mammor har också stunder av trötthet och ett stort behov av hjälp, särskilt om de förutom att ta hand om familjen har ett jobb att sköta på heltid. Det är av denna anledning som många ber om hjälp från sin partner, sina föräldrar eller personer utanför familjen mot betalning. Men vad händer om man inte har denna möjlighet? Då får man se till att organisera livet lika bra som mamman vi nu ska berätta om.


Sarah Early är en mamma som har bestämt sig för att på sociala medier dela metoden som hon använder för att "övertyga" sina barn om att fixa sina egna lunchpaket till skolan. Ofta är det mammorna eller papporna som tar hand om detta så att barnen, när de går till skolan, inte behöver oroa sig för det. Om det däremot finns andra saker att göra hemma och tiden är knapp är det inte fel att även barnen tar ansvar och åtminstone lär sig fixa sina mellanmål.

Av denna anledning har Sarah bestämt sig för att anamma en liten strategi för att underlätta för sina barn och framför allt för att själv slippa ta hand om allt. Så hon har organiserat varje utrymme i köket så att hyllor och kylskåp är utrustade med alla varor, indelade i sektioner som barn kan komma åt utan att behöva be sina föräldrar om hjälp. Allt är märkt med namn och på till exempel smörgåsarna, som är individuellt inslagna, anges de olika ingredienserna. Samma sak gäller för snacks och drycker och allt är tydligt synligt i videorna som publicerats på Tik Tok.

Detta, enligt vad denna mamma hävdar, har bidragit till att göra barnen mer självständiga som, eftersom de har full koll på var de kan hitta alla nödvändiga saker, kan göra i ordning sina skolluncher själva. En originell idé som många har uppskattat.

Många människor gillade kvinnans idé och om det å ena sidan finns de som sa att de skulle vilja prova hennes metod, fanns det å andra sidan människor som var inmponerade av resultaten, men som också har erkänt att det aldrig skulle kunna fungera i deras hem.

Advertisement

Vad tycker du om saken?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack