x
Hon föder tvillingar och får reda…
En lärare håller sin elevs lilla dotter i famnen för att hon ska kunna följa med på lektionen (+VIDEO) Det är hennes sons första skoldag och som mamma lyckas hon inte hålla tillbaka tårarna

Hon föder tvillingar och får reda på att de har två olika pappor - detta händer en gång på miljonen

09 September 2022 • Av sofia
2.483
Advertisement

Det finns situationer som, när vi läser om dem lämnar oss mållösa och chockade på grund av att de är så sällsynta. Ödet eller slumpmässiga händelser som sker så sällan att man knappt kan tro att det är sant. Sådana saker händer, i många fall, inom det vetenskapliga och medicinska området och historien vi vill berätta om nu är ett exempel på just detta.

Berättelsens huvudperson är en mamma som födde tvillingar med en viktig egenhet: barnen har olika pappor, men de är väldigt lika och framför allt födda samma dag. Tror du inte på det? Låt oss ta reda på den bakomliggande orsaken tillsammans.


En 19-årig brasiliansk kvinna, som har bett om att få vara anonym, har lockat till sig uppmärksamheten för att ha fört till världen ett mycket speciellt tvillingpar. De två små föddes faktiskt samtidigt och är officiellt tvillingar, men de har två olika pappor. Om du tror att det inte är möjligt har du fel eftersom denna sällsynta händelse, som faktiskt ägde rum på riktigt, har en vetenskaplig förklaring.

Det rör sig om något kallat heteropaternal superfecundation, detta är det tekniska namnet, och det är ett mycket sällsynt fenomen som bara förekommer en gång på miljonen. Kvinnan i fråga är det 20:e kända fallet i världen av barn som delar mammans genetik men växer med olika moderkakor och som har två olika pappor.

Den unga kvinnan, som faktiskt inte var säker på att pappan var den mannen hon dejtade, bad om att ett test skulle genomföras för att inte riskera att göra några misstag. När det väl var gjort var resultaten mycket tydliga: mannen var den riktiga pappan, men bara till en av tvillingarna. Detta innebar att det andra barnet bar på en annan mans genetik.

När hon reflekterade över situationen mindes 19-åringen och berättade för läkarna att hon under befruktningsperioden hade dejtat mer än en partner och detta hade bidragit till den mycket speciella situationen. När det andra faderskapstestet gjordes och det visade sig vara positivt, sa kvinnan: "Jag var mycket förvånad över resultaten. Jag visste inte att något sådant kunde inträffa och barnen är väldigt lika."

Trots närvaron av två fadersfigurer var det bara en av de två papporna som bestämde sig för att ta hand om familjen och se till att de hade allt det de behövde, samt tog hand om båda tvillingarna som att de var hans.

Vi önskar dem ett lyckligt liv och en ljus framtid.

Tags: MärkligtKvinnorBarn
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack