x
Bråk i familjen: "Min svärmor fyller…
En distraherad mamma matar sin bebis med nappflaska i örat och får stark kritik för att hon inte är fokuserad på sitt barn (+VIDEO) Den här tjejen har en överdrivet lång mage:

Bråk i familjen: "Min svärmor fyller år samma dag som min son men vägrar flytta på sin fest"

25 September 2022 • Av sofia
27.861
Advertisement

En födelsedag är alltid ett speciellt tillfälle, men det finns några ännu viktigare som förtjänar extra uppmärksamhet, som det första året av ett barns liv eller att nå femtio. Men vad ska man göra om just den här årsdagen infaller på samma dag för en farmor och hennes barnbarn? Detta är dilemmat som nyligen plågade en mamma, som bad sin svärmor att kliva åt sidan för att fira sitt barnbarns första födelsedag på bästa möjliga sätt.

via: Reddit

"Min svärmor älskar att fira sin födelsedag. När jag var gravid skämtade hon hela tiden om att om jag födde barn på hennes födelsedag (2 dagar före födelsedagen) var det bättre att jag skulle höll kvar bebisen. Sedan ville ödet att han skulle födas på hennes födelsedag och hon var inte direkt överlycklig. Hon kom till sjukhuset i ungefär tio minuter, gick därifrån snabbt och sa att hon hade annat att göra" förklarade kvinnan.

I år fyller kvinnan 50, medan barnet fyller ett år och det är på en lördag. "Jag trodde med stor entusiasm att jag kunde ordna hans första fest samma dag och jag började genast planera", fortsatte mamman, men svärmorn höll redan på att ordna sitt kalas och bad henne flytta eller skjuta upp barnets. "Jag tyckte det var löjligt eftersom en av de två firade är ett litet barn och hon faktiskt inte är det. Jag vet att vi tekniskt sett skulle kunna ha festen för honom på eftermiddagen och en för henne på kvällen, men mina svärföräldrar organiserar stora händelser. Festen på hennes 40-årsdag var lika stor som ett bröllop och krävde många förberedelser, hår och smink, så jag skulle inte ha tid att göra mig iordning."

Så mamman vägrade flytta datumet för bebisens kalas, vilket fick svärmorn att bli upprörd eftersom den lilla killen "inte kommer att ha något minne av den dagen". Det gick inte ens att dela evenemanget, för svärmorn hade ordnat en väldigt chic fest för "vuxna" med cocktailklänningar och musik till två på natten.

"Jag sa till henne att hon var gnällig och att hon måste komma över det och lägga problemet bakom sig. Jag förklarade för henne att han är ett litet barn, så hans första födelsedag är viktigare och att hon kan fira sin 50-års fest en annan dag”, fortsatte mamman. Svärmorn vägrade flytta datumet för festen och slutade prata med både henne och hennes son. "Nu kommer alla släktingar att gå på hennes fest och det verkar för mig vara ett väldigt själviskt beteende. Min mans systrar är arga på mig och nu pratar de inte med oss ​​längre", avslutade mamman som frågade människor på nätet om råd för vad hon skulle göra.

Många människor har visat sig diplomatiska och tenderar att hålla med hennes svärmor: "Första födelsedagen är viktig, men du kan fira vid lunch eller dagen efter. Ingen vill gå på ett barnkalas på en lördag. Er son kommer inte att ha något minne av den dagen och kommer troligen att sova efter en timme. Objektivt sett är det lättare att organisera båda festerna på olika tider eller att lämna femtioårsdagen till lördag kväll och ettårsfesten till söndag eftermiddag, dagar som säkert är mer lämpliga för båda dessa evenemang. Det är en fråga om mognad".

Vad tycker du?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack