x
Den här mamman har kommit på ett sätt…
Ett barn ringer polisen för att han behöver hjälp med läxorna En 11 månader gammal bebis ser för första gången sin pappa utan skägg och kan knappt tro sina ögon

Den här mamman har kommit på ett sätt för att se när hennes barn ljuger och har delat det på nätet

17 November 2022 • Av sofia
4.371
Advertisement

Att uppfostra ett barn är inget lätt jobb, detta måste vi verkligen erkänna. Vi måste ha tålamod och försöka vara så övertygande som möjligt om det som lärs ut, utan att tappa tålamodet med våra barn eller tonåringar. Varje förälder försöker välja den väg hon eller han tycker fungerar bäst i detta avseende, men resultaten kommer inte alltid direkt.

Det finns faktiskt barn som på något sätt "gör uppror" mot sina föräldrars riktlinjer och ibland, även utan dåliga avsikter, kommer att ljuga med små och stora lögner. Men hur upptäcker man detta och agerar därefter? Mamman som är huvudperson i den här historien har hittat ett charmigt och enkelt sätt att förstå när hennes barn ljuger. Låt oss tillsammans ta reda på vad det rör sig om.


En mamma, känd på webben med användarnamnet @mombarrassed5, har blivit mycket känd tack vare att hon delar med sig av metoden hon använder för att upptäcka när hennes barn ljuger. I ett kort klipp som samlat på sig över 28 miljoner visningar och lika många kommentarer förklarar kvinnan snabbt att allt började från en liten lögn som hon själv sa till sina barn.

Den här mamman, när hon försökte lära sina barn vikten av att säga sanningen och om behovet av att undvika lögner för att inte skapa missförstånd, pratade med dem om en stjärna som dyker upp i deras panna när något falskt sägs. Enligt vad hon berättade för sina barn, så skulle en lysande stjärna synas på barnets panna som bara vuxna kunde se och som avslöjade dem varje gång någon av dem ljög. 

Reaktionen från barnen var väldigt spontan och rolig. "Jag berättade detta för mina barn och varje gång de försöker ljuga för mig, sätter de handen mot sin panna och täcker den" - berättar hon. Varför gör de den här gesten? Av en enkel anledning: genom att täcka sin panna hoppas de kunna dölja även den ljusa stjärnan och inte bli upptäckta.

När allt kommer omkring är barn fantastiska just på grund av att de är så spontana i sina små eller stora gester. Mamman berättar för sina barn om stjärnan och de hittar en metod för att dölja den.

Det kom många kommentarer från användare. Å ena sidan fanns det de som i sin tur delade med sig av sina egna metoder och de som uppskattade den som @mombarrassed5 använde. Å andra sidan har det funnits de som har kritiserat henne för att de anser att det är felaktigt att lära barn vikten av att inte ljuga med en lögn.

Vad tycker du om saken? Har du någonsin provat en liknande metod eller tycker du att det är onödigt och att det räcker med att prata med dina barn?

Tags: MärkligtKvinnorBarn
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack