x
En familj bygger ett hus som är självförsörjande:…
En 93-åring binder fast sig själv på vingen till ett flygplan för att utföra något som aldrig gjorts tidigare: En gatuförsäljare lyckas inte ens sälja en enda blombukett, men en främmande människa köper alla hans blommor:

En familj bygger ett hus som är självförsörjande: de betalar inga räkningar och sparar 50 000 euro om året

18 September 2022 • Av sofia
8.122
Advertisement

Många människor drömmer om att ge upp allt och leva mitt i naturen, kanske i ett hus på landet bredvid en gård, för att leva i det fria och njuta av jordens varor som odlas med egna händer. Ett kanadensiskt par arbetade hårt för att förverkliga denna önskan och bo lyckligt i ett hus av lera och trä som de byggt med sina egna händer. Paret säger att de inte har behövt oroa sig för att betala räkningar på mer än 10 år och sparar runt 50 000 euro per år.


Misty och Bryce flyttade in i skogen i Kanada för cirka 15 år sedan och uppfostrar nu sina två 7-åriga söner Sage och 5-åriga Aurora här. De lagar mat från sin egen trädgård på en vedspis, får el från solpaneler och hämtar vatten från en brunn. Paret träffades när de arbetade tillsammans på en Hamilton-restaurang, men båda insåg snabbt att livet i storstaden inte var något för dem.

"Från det ögonblick vi träffades visste vi att vi ville leva en alternativ livsstil. Efter att ha besökt Bryces mormors hydda på landsbygden i Durham under 54 helger, flyttade vi äntligen dit 2006 och blev förälskade i den lantliga livsstilen, plus att, idén om att vara helt självförsörjande var verkligen frestande", berättar Misty.

Paret tillbringade flera veckor med att städa upp fastigheten och göra den beboelig. Efter fyra månader passerade de äntligen tröskeln till deras helt ekologiskt hållbara hem gjort av naturliga material, såsom lera, sand och halm: det hela kostade dem cirka 8 000 euro. För att få pengarna att räcka driver Misty och Bryce en liten restaurangverksamhet i det lokala samhället. Transporter sköts med hjälp av cyklar, hästar eller till fots. Bryce säger att anledningen till att deras familj är ekonomiskt stabil trots att de inte har någon fast inkomst är deras billiga, självförsörjande livsstil.

"Vi försöker vara så självständiga som möjligt genom att odla och skörda all mat vi äter" - sa Bryce. Det mesta av maten kommer från deras egen trädgård och bondgård. De handlar ibland, men de hävdar att de bara köper ett mycket utvalt utbud av basvaror. Dessutom, gör Misty homeschooling med sina barn och följer den traditionella läroplanen samtidigt som hon ger dem grundläggande färdigheter som djurvård och byggteknik.

"Många tillbringar större delen av sin tid med att arbeta för att ha råd med livets nödvändigheter. Vi, å andra sidan, ägnar vår tid åt att försörja dessa behov direkt. Självklart är det inte ett liv som passar alla, men det fungerar för oss och vi har har aldrig varit så lyckliga”, berättar Bryce.

Skulle du kunna tänka dig att leva samma livsstil som de gör?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack