x
Den här läraren ger inte sina elever…
En servitris bryter ut i tårar efter det att en kund gett henne mycket pengar i dricks: De spelar på lotto ihop och vinner en stor summa pengar, men flickvännen tar alla pengar och lämnar honom

Den här läraren ger inte sina elever några läxor eftersom hon tycker att det är onödigt: "Hemmet är till för familjen"

10 September 2022 • Av sofia
310
Advertisement

Skolan är en grundläggande miljö i ett barns liv. Detta är den första platsen där barnet inte bara lär sig att läsa, skriva, räkna och studera ämnen som historia och geografi, utan det är också den första platsen där det lär sig att ta ansvar genom att utföra de uppgifter som tilldelats av lärarna. Dessa hemuppgifter är ofta föremål för kontrovers och debatt mellan lärare och föräldrar. Till exempel har en grundskollärare väckt starka reaktioner på sociala medier för den pedagogiska metod hon har bestämt sig för att tillämpa med sina elever.


Läraren berättar att hon inte ger några läxor till sina elever, eftersom hon anser att "barn bör njuta av familjetid, för att stärka bandet med sina föräldrar och utföra andra typer av fritidsaktiviteter som inte har något att göra med skolmiljön".

Läraren avslöjade att hon en gång brukade tilldela sina elever många hemuppgifter, eftersom hon var övertygad om att det var nödvändigt. Hon ändrade dock helt sitt perspektiv när hon blev mamma. "Efter mycket reflektion över mitt arbete och föräldraskap insåg jag att läxor blir en tung börda för hela familjen", förklarar hon. Detta förslag publicerades på hennes TikTok-konto och videon blev omedelbart viral. Vissa användare förstod exakt vad hon menade och backade hennes metod, medan andra inte alls var överens.

För de tiotusentals människor som har stöttat den här lärarens pedagogiska metod tar läxor för mycket tid från barnen, inte bara från familjen, utan också tid som istället skulle kunna avsättas för sport, kultur och fritidsaktiviteter. "Läxor sätter bara press på barn och deras familjer", kommenterade en förälder. "Det här borde vara normen," tillade en mamma.

Det har dock funnits några andra lärare som har förklarat att det inte är så enkelt, eftersom vissa föräldrar är övertygade om att läxor är nödvändiga för att förstärka den kunskap som barnen får under skoltid: "Jag försökte, men föräldrarna klagade på att barnen inte hade några läxor" skrev en lärare "de klagade och sa att de behövde läxor".

Vad tycker du?

Tags: SkolanViralaFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack