En 70-årig man bygger miniatyrmöbler för att överleva, men ingen köper dem så en tjej som ser honom i tårar och hjälper honom

sofia

28 Augusti 2022

En 70-årig man bygger miniatyrmöbler för att överleva, men ingen köper dem så en tjej som ser honom i tårar och hjälper honom
Advertisement

Mor- och farföräldrar är en värdefull resurs: efter ett liv av hårt arbete skulle de förtjäna lite vila och pensionering som en belöning för de många uppoffringar som gjorts under livets gång. Synd att allt fler äldre i och med den ekonomiska krisen inte kan unna sig lyxen att stanna hemma och tvingas fortsätta arbeta även om de inte längre orkar hålla igång som de gjorde förut.

Detta är fallet med Ramón Rojas, en 69-årig äldre man som tillverkar träleksaker för hand för att sälja dem utanför en djurpark i Chilpancingo, Mexiko.

via El Universal

Advertisement
Pubblicato da Fer Valle su Lunedì 6 gennaio 2020

Don Ramón blev snickare vid 35 års ålder: han lärde sig att arbeta med trä på egen hand och började för att han ville bygga leksaker till sina döttrar när de var 4 år gamla. "Jag ville bara göra dem glada", berättar han.

Nu, när han nästan är 70, har han tvingats fortsätta bygga sina vackra miniatyrmöbler för att överleva: "Mitt arbete är lite komplicerat och tröttsamt, men jag är alltid glad över att se mina färdiga produkter." Den senaste tiden har mannen dock börjat ha lite otur. Don Ramón kände sig därför ledsen, frustrerad och orolig eftersom han inte längre lyckades sälja sina handgjorda möbler.

En dag som många andra, ledsen, sittandes med blicken riktad mot horisonten, mötte hans sorgsna blick en trevlig ung kvinna vid namn Fernanda som kom fram för att prata med honom. Så fort hon blev medveten om den gamle mannens svårigheter bestämde sig denna tjej för att hjälpa honom med den tekniska biten genom att lägga ut bilder på hans skapelser på sociala medier och på så sätt marknadsföra hans varor.

Pubblicato da Fer Valle su Lunedì 6 gennaio 2020

"Titta vem jag hittade! Mr. Ramón Rojas ber er alla att besöka honom. Han befinner sig nära Zoochilpan zoo och säljer dessa vackra miniatyrmöbler som han tillverkar själv med mycket kärlek. Vänligt nog bad mig sitta ner. Han var ledsen eftersom han inte hade sålt ett enda föremål. De är vackra och har ett bra pris. Han återskapar dem även i full storlek", skrev kvinnan på Facebook.

Den äldre mannen hade inga stora förhoppningar om att Fernandas inlägg skulle göra skillnad, men han tackade den unga kvinnan från hjärtat för hennes goda avsikter. Vad han inte visste är att sociala medier har blivit ett kraftfullt verktyg för att hjälpa och göra de som behöver en hjälpande hand mer synliga. Inom loppet av bara några timmar delade tusentals människor hans foton och dussintals personer besökte hans lilla butik personligen för att köpa alla hans skapelser.

Fernandas inlägg blev så framgångsrikt att mannen till och med fick flera köpförfrågningar från USA. Tack vare en mycket enkel men vänlig gest som gjordes av denna tjej är livet nu för Don Ramón mindre kämpigt och vi hoppas att saker och ting kommer att bli bättre och bättre med tidens gång!

Advertisement