De hittar en vinstlott på 1 miljon dollar och letar upp ägaren för att ge tillbaka den

av sofia

20 Augusti 2022

De hittar en vinstlott på 1 miljon dollar och letar upp ägaren för att ge tillbaka den
Advertisement

Om du hade chansen att vinna en miljon, vad skulle du göra? Tänk om den där miljonen bara "föll ner från himlen" och var en lott som en annan person glömt? Skulle du fortfarande kunna hämta ut vinsten utan att känna skuldkänslor? Det här är några av frågorna som Kal Patel - chef för närbutiken Pit Stop i Salina, Kansas, USA - och hans vän Andy ställde sig. Tillsammans hittade en vinnande lott bortglömd i butiken av en kund.

via People

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Vinnaren, som valde att vara anonym, köpte tre lotter i en butik i Lincoln, men gick till Pit Stop - Kal och hans familjs närbutik - för att se om han hade vunnit. Andy, expediten, kontrollerade två biljetter, men kunden lämnade av misstag den tredje på disken.

När Andy kollade numrena och fick reda på att det var en vinstlott med ett värde av en miljon ringde han omedelbart till Kal. "Han sa att det var sex nollor på skärmen. Vi kunde inte tro det," sa Kal. Chefen förstod vem kunden var utifrån Andys beskrivning och kände till området han bodde i. Utan att tveka tog han lotten och började gå runt i grannskapet, men hittade inte mannens hus. På väg tillbaka till butiken tänkte han att han kanske skulle ge det ett nytt försök och på vägen hittade han den lyckliga vinnaren och hans bror som var på väg hem.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Jag visade dem lotten och berättade att de hade vunnit," sa han. "De började skaka. De kunde inte tro det." När de berättade den här otroliga historien för sina vänner, kritiserade några av dem Kal och Andy för att de gett bort 1 miljon utan att blinka, men de sa att de inte ville leva med skulden att ha tagit pengar som inte var deras. "Goda gärningar kommer tillbaka, medan dåliga gärningar förföljer dig för alltid", sa Kal och tillade: "Det var skönt att hitta den och sedan hitta de rättmätiga ägarna."

Vad skulle du ha gjort om du plötsligt bara ramlat på en vinstlott på en miljon?

Advertisement