x
En anställd på ett café är fattig…
Han ser en man på tv som är lik honom och har samma efternamn och upptäcker därmed att han har en bror En framtida mormor förklarar för sin gravida dotter för andra gången att hon inte kommer att fostra ännu ett barn åt henne

En anställd på ett café är fattig och deprimerad, men en kund ger honom pengar till en bil: "Du räddade mitt liv"

10 Juli 2022 • Av sofia
1.559
Advertisement

Mycket ofta tenderar vi att leva i vår egen värld och fokusera på det vi saknar utan att uppmärksamma lyckan vi har. En tiktoker har bestämt sig för att ta itu med denna dåliga vana genom att organisera en överraskning till en slumpmässigt vald främling och dokumentera allt för att inspirera och uppmuntra andra människor att göra detsamma, självklart beroende på vad man har möjlighet att göra. I videon ser vi tiktokern Perri Saenz gå och göra en beställning på Starbucks, en välkänd amerikansk cafékedja, tillsammans med en vän. Men istället för att beställa ställer hon en fråga till den anställde mannen vid disken.


”Vad är ditt livs dröm?” frågar Perri. Mannen på cafét, vars bricka bär namnet "Manny", svarar att han försöker köpa en egen bil. Perri frågar honom vad kostnaden för bilen han vill ha är och han svarar "1 000 euro".

"Vad är problemet som tynger dig?" frågar Perri. Vid det tillfället bestämmer sig Manny för att anförtro sig för att säga att han kämpar med sin depression. "Jag har en depression som jag kämpar med", säger han. Flickan slås av den enkelhet med vilken den unge mannen bestämmer sig för att anförtro sig åt henne och tar avsked med ett "Tja, vi kanske ses".

Strax efter ser man Perri och hennes vän gå till en butik för att förbereda en överraskning åt Manny: de köper en trälåda, en bukett röda rosor och en modell av en bil.

Videon fortsätter med att Perri kommer tillbaka till platsen och säger till Manny, "Vi blev verkligen inspirerade av din berättelse och ville ge dig något." Så hon ger mannen en bukett med rosor och han svarar med ett leende: "Tack så mycket. Jag har aldrig fått blommor förut."

Sedan tar den unga kvinnan fram trälådan och när hon räcker fram den säger hon till mannen: "Det finns mer." Manny öppnar lådan och hittar en modell av bilen bredvid några sedlar. "Det är tusen euro", säger Perri, "så att du kan köpa den bil du vill ha".

Vid det tillfället brast mannen ut i tårar och tackade kvinnan samtidigt som han anförtrodde henne en mycket personlig tanke: "I morse ville jag att allt skulle ta slut. Jag ville inte ens vakna". Flickan uppmuntrade honom med mycket stöttande ord: "Detta är ett tecken från Gud. Han säger till dig att det är meningen att du ska vara här och att du är älskad. Ljuset kommer att lysa på ditt ansikte igen."

Advertisement

Klippet blev omedelbart viralt och nådde över 40,6 miljoner visningar, samt fick tusentals kommentarer fulla av solidaritet och beundran för den altruistiska gesten. "Du har precis räddat ett liv. Vänlighet är nyckeln mina vänner", kommenterade en användare.

Perri lyckades genomföra denna överraskning med hjälp av Charlie Rocket, en influencer som driver välgörenhetsorganisationen Dream Machine Foundation. Efter donationen på tusen euro organiserade gruppen en insamling för att Manny skulle få en bättre bil än den han just köpt. Kampanjen samlade in över 38 572 €, vilket överträffade det ursprungliga målet på 15 000 €.

Vi kan aldrig veta vad den som just serverat oss kaffe på ett café går igenom, eller vår kollega som sitter bredvid oss ​​varje dag på jobbet. Alla har sin egen historia, som består av lyckliga men också väldigt sorgliga stunder, och vi bör alltid komma ihåg att även en liten gest kan göra stor skillnad.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack