x
Hon vinner på lotto, men bestämmer…
En flicka får en överraskning från hennes avlidna pappas kollegor som väljer att eskortera henne till dagis på första dagen (+VIDEO) En polis lämnar 100 euro i dricks till en gravid servitris

Hon vinner på lotto, men bestämmer sig för att inte behålla allt för sig själv och delar vinsten med 20 okända människor

29 Augusti 2022 • Av sofia
434
Advertisement

Att vinna på lotto är många människors dröm. Vad skulle du göra om du vann? Skulle du köpa en ny bil, ett hus, en båt? Skulle du betala av befintliga lån eller skulder? Alla gester som är förståeliga, speciellt om man inte har det så bra på det ekonomiska planet. En kvinna i USA bestämde sig istället för att göra skillnad i andra människors liv.

En ensamstående mamma från Kentucky i USA, vann en sexsiffrig jackpott och – istället för att behålla hela vinsten för sig själv – bestämde hon sig genast för att dela vinsten med 20 okända personer. Låt oss berätta hennes historia.


Crystal Dunn, 42, en ensamstående mamma med tre barn, satsade 20 euro i ett lotterispel på nätet för skojs skull. Några sekunder efter att ha gjort insatsen dök ett meddelande upp på hennes dator som indikerade att hon just hade vunnit 130 000 euro. Efter att ha hämtat ut checken insåg hon snabbt vad hon ville göra med pengarna. Hon åkte till Meijer, en stormarknadskedja, och köpte 20 presentkort på 100 euro styck, till ett totalt värde av 2 000 euro.

Med lite hjälp från personalen på mataffären började Crystal dela ut presentkort till främlingar som gick in i butiken och skulle handla. Många av dem blev förvånade över den vänliga gesten. "En del kände sig lurade och trodde att jag ville ha något i gengäld", berättar Crystal. Andra kramade henne och blev djupt rörda över hennes vändlighet.

Självklart tänker Crystal använda en del av vinsten för sig själv även för att finansiera initiativ hon redan arbetade för, som att köpa en bil och betala räkningar, men hon har aldrig klagat på sin situation. "Jag har arbetat hårt för att uppnå allt det jag har. Det här är en helt fantastisk och oväntad gåva," säger hon.

"När jag vann pengarna önskade jag på något sätt att de skulle gå till någon annan, för på gott och ont klarar jag mig. Jag kan ta hand om mig själv. Jag förväntade mig aldrig att detta skulle hända. Så jag bestämde mig för att ta det som en möjlighet att sprida lite vänlighet och dela min lycka".

En beundransvärd gest, håller du inte med?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack