x
De hittar gömda sedlar från 1934 under…
Två skolkamrater håller ett löfte som de gett till varandra som 15-åringar: Ett flygbolag betalar tillbaka 4 800 euro till en passagerare efter att ha glömt att boarda hans rullstol

De hittar gömda sedlar från 1934 under verandan till ett värde av 20 000 euro (+VIDEO)

09 September 2022 • Av sofia
6.102
Advertisement

Alla tvingas vi förr eller senare utföra någon form av underhållsarbete i våra hem, speciellt om du har en trädgård som är mer utsatt för dåligt väder, men få kan säga att de har hittat en riktig gömd skatt framför ytterdörren.

Ändå är detta vad som hände ett amerikanskt par för inte så länge sedan. Paret höll på med renoveringsarbete på husets veranda, när de plötsligt märkte något konstigt i jorden. Låt oss berätta vad det rörde sig om.

via: Fox29

Rich och Suzanne Gilson, invånare i Wildwood City, New Jersey, USA, hittade gamla sedlar begravda på deras bakgård. Gilson trodde först att det var skräp, men ändrade sig snabbt när han insåg vad han hade i händerna. "Min fru stod där och målade och jag sa till henne," Du måste komma och se det här, du kommer inte tro vad jag just hittade," minns han.

"Medan Rich städade och fyllde tomten för trädgårdsarrangemanget, grävde han fram pengar på 10- och 20-talet rullade i brunt papper som små cigarrer", sa Suzanne Gilson på sociala medier, där hon delade bilderna av upptäckten. Några dagar senare dök ett annat paket med fler räkningar upp när Rich utförde ytterligare byggnadsarbeten på en gångväg i en annan del av gården.

Gilson tror att pengarna ursprungligen låg i en burk som han hittade trasig när han grävde i närheten. Totalt uppgår de upphittade pengarna till cirka 2 000 dollar. Enligt Suzanne skulle värdet år 1934 ha legat nära 20 000 dollar med nuvarande växelkurs.

Advertisement

Rich Gilson, som intervjuades av ett lokalt tv-nätverk, kommenterade sitt fynd och uppgav att han först trodde att det var stulna pengar eftersom det var en så stor summa att begrava.

"Kanske var det någon som inte litade på banken 1934, under höjdpunkten av den stora depressionen 1929", kommenterade han. Rich sa dock att han inte tänker spendera pengarna, eftersom han gillar tanken på att behålla rullarna och ha en bra historia att berätta längre fram.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack